Informació general

Es posa en marxa el Consell Consultiu de Seguretat de Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

Ahir al vespre es va celebrar la primera reunió del Consell Consultiu de Seguretat de Cambrils, un nou organisme consultiu que ha de tractar els temes relacionats amb la seguretat pública a Cambrils. Aquesta primera reunió va servir per a donar compte de l'aprovació de les normes d'organització i funcionament d'aquest consell així com per definir-ne les línies d'actuació.
Ahir, també, es va elegir un membre del col·lectiu de veïns que formen part d'aquest Consell per a que actuï com a interlocutor davant la Junta Local de Seguretat. L'elecció va recaure en Juan José Soriano, representant de l'associació de veïns del Molí de la Torre i van quedar com a suplents Francesc Mur, de l'associació de veïns La Roda de l'Eixample Platja i Leonardo Roca, de l'associació de veïns del Regueral. La propera Junta Local de Seguretat està previst que es faci a meitats d'aquest mes d'agost. Prèviament es reunirà, de nou, el Consell de Seguretat per a parlar dels temes a tractar.

Àmplia representació

El Consell Consultiu de Seguretat està presidit per la regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat, Laura Forcadell i compta com a vicepresident segon el regidor de Relacions Cíviques, Oliver Klein. També hi ha un representant de les associacions de veïns dels 8 consells de barri que s'han constituït a més d'un representant de les associacions veïnals registrades però que no formen part de cap consell de barri. També hi ha un representant dels consells de l'Agricultura, Escolar i de la Gent Gran així com un representant del Patronat de Turisme, un del sector comercial, un del col·lectiu d'immigrants i un del col·lectiu del transport. Els tres grups de l'oposició hi estan representats per un regidor.

Tal com apuntava Leonardo Roca, un dels membres d'aquest Consell de Seguretat, "el balanç de la reunió d'ahir és positiu. Aquest Consell de Seguretat pot funcionar si ens escolten". Tant Leonardo Roca, com Juan José Soriano i Francesc Mur, les tres persones elegides com a representants dels veïns, aniran recollint les reivindicacions de les diferents associacions  de veïns de cara a la propera reunió.

Recordem que la creació del Consell de Seguretat de Cambrils va ser un dels objectius marcats a la primera trobada d'associacions de veïns de Cambrils que es va celebrar el passat 12 de desembre al Centre les Basses.

Robatori al Molí de la Torre

Avui s'ha sabut que el passat 22 de juliol hi va haver un robatori al carrer Francesc Català Roca.  El lladres van entrar a la cuina del domicili i es van emportar una televisió i un robot de cuina entre altres petites coses. Quan van intentar passar al menjador, es va disparar la alarma i van fugir tot seguit. És per fets com aquest i el de la detenció d'un sospitós el cap de setmana passat que els veïns demanen que s'incrementin els controls policials.
 

Comenta aquest article