Informació general

L'oferta formativa de la UNED a Cambrils s'amplia amb la Diplomatura de Turisme i amb més cursos d'idiomes

Per Berta Ruiz



Josep M. Franquet, Salvador Matas i Helena Martínez-Ferreruela, durant la roda de premsa d'ahir
Ahir es va presentar en roda de premsa l'oferta formativa de la UNED de Cambrils pel proper curs. Aquest acte va comptar amb la presència del regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació de l'Ajuntament de Cambrils –Salvador Matas–, el director de la UNED a la demarcació de Tarragona –Josep M. Franquet– i la coordinadora de la UNED a Cambrils, Helena Martínez-Ferreruela.

Novetats: incorporació de la Diplomatura de Turisme i ampliació del C.U.I.D

Una de les novetats per al proper curs serà la Diplomatura de Turisme i l'ampliació del C.U.I.D. Segons va explicar Salvador Matas, després de 10 anys de la UNED a Cambrils, enguany hi haurà novetats molt importants, com la incorporació de la Diplomatura de Turisme i l'ampliació del programa C.U.I.D. (Centro Universitario de Idiomas a Distancia), que per al proper curs ampliació l'oferta de cursos d'idiomes.
Pel regidor d'Educació –Salvador Matas– aquesta ampliació suposa "una satisfacció important, perquè per una banda suposa ampliar l'oferta de cursos que s'ofereixen i a més, s'amplia amb unes matèries que tenen molta relació amb una de les principals activitats econòmiques de Cambrils: el turisme".

A banda d'aquesta ampliació de l'oferta, el proper curs també presentarà novetats, quan a la ubicació dels mateixos. De fet, Matas va avançar que els nous cursos s'impartiran físicament a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, ja que des del Departament d'Educació ja s'està treballant en el nou edifici que albergarà tots els serveis i oficines del departament. Fins que no estigui enllestit aquest nou equipament, l'Escola d'Hoteleria i Turisme serà la seu dels cursos de la UNED. Salvador Matas va valorar molt positivament aquesta ubicació provisional, ja que a més, de disposar d'unes instal·lacions excel·lents i recentment remodelades, també té el valor afegit de que els alumnes i exalumnes de l'Escola d'Hoteleria i Turisme poden ser els destinataris perfectes per aquest tipus d'ensenyaments.

Modalitat d'aprenentatge semipresencial

Per la seva banda, la coordinadora de la UNED a Cambrils –Helena Martínez-Ferreruela– va explicar alguns detalls relacionats amb l'oferta global de cursos, les matriculacions, així com la modalitat d'aprenentatge que s'utilitza a través de la UNED.

L'Aula Universitària de la UNED a Cambrils, adscrita al Centre Associat de la UNED de Tortosa, impartirà els següents estudis i titulacions: la Diplomatura de Turisme, Llicenciatura d'Història (primer cicle), Llicenciatura de Filologia Hispànica (primer cicle), Curs d'Accés directe a la Universitat per a majors de 25 anys (C.A.D) i a través de l'Escola d'Idiomes a Distància (C.U.I.D.) s'oferiran els nivells elemental i bàsic d'espanyol per a estrangers, anglès i francès. La modalitat d'aprenentatge és semipresencial i es combinen tutories presencials –una vegada a la setmana– amb materials didàctics en diferents suports pensats per a l'aprenentatge autònom.

Per tal de matricular-se a les carreres que ofereix la UNED, els alumnes que tinguin la selectivitat feta o hagin iniciat els estudis universitaris fora de la UNED poden presentar sol·licitud d'admissió fins al proper 31 d'octubre a través de la pàgina web www.uned.es. Per matricular-se al C.A.D o C.U.I.D també es pot fer a través d'internet fins al 31 d'octubre o des de la Secretaria de la UNED a Tortosa, entre el 15 de setembre i el 31 d'octubre. Per més informació, també es pot demanar informació a l'Aula Universitària de Cambrils de la UNED, situada al Centre Cultural o trucant al 977 36 90 60.

Possible implantació de la UNED Sènior

Per la seva part, el director de la UNED a la demarcació de Tarragona –Josep M. Franquet– també  va voler destacar la importància del centre de Cambrils, ja que aplega a població d'arreu del Camp de Tarragona i exerceix una posició estratègica molt important.

Durant la seva intervenció, Josep M. Franquet també va fer un anunci important, relacionat amb la possible implantació de la nova UNED Sènior, que podria implantar-se a Cambrils. Aquesta proposta té l'objectiu principal d'oferir formació universitària a gent gran. Aquesta UNED Sènior comptaria amb quatre grans blocs amb diferents matèries: el primer bloc tindria el nom d'"Aprendre a envellir" amb matèries sobre la prevenció i la salut, la nutrició, la dietètica, l'activitat física, l'oci o l'animació. El segon bloc seria el de "Cursos instrumentals" amb idiomes, llengua, informàtica, noves tecnologies, etc; el tercer bloc seria sobre "Cultura general i divulgació científica" amb matèries sobre literatura, història, patrimoni, astronomia o música i el quart bloc sobre "Temes d'actualitat" que tractaria sobre els problemes mediambientals, la immigració, el voluntariat, la Unió Europea o el canvi climàtic, entre d'altres temes.

Aquesta proposta de la UNED Sènior encara s'ha d'acabar d'estudiar i perfilar, i depenent de la disponibilitat, es podria començar a impartir de manera experimental aquest proper curs o a meitats d'aquest proper curs. 

Comenta aquest article