Informació general

Es troben les possibles restes d'una de les torres de la muralla medieval en les obres del carrer de Sant Plàcid

Per Anna Fargas

Imatge de les possibles restes de la torre de la muralla aquest matí al carrer de Sant Plàcid

Les possibles restes d'una de les torres de la muralla medieval es van trobar ahir a la tarda a les obres de remodelació que s'estan realitzant al carrer de Sant Plàcid, tocant al passeig La Salle. Tot i això encara s'està recollint la informació per poder confirmar que efectivament es tracta d'una de les torres. Aquesta seria la segona torre de l'antiga muralla medieval que es troba, recordem que la primera es va trobar al passeig d'Albert just al costat del carrer de Gimbernat.

Les obres del carrer de Sant Plàcid es van iniciar a principis del mes de juliol

Les obres de remodelació del carrer de Sant Plàcid es van iniciar a principis d'aquest mes de juliol. Oliver Klein –regidor de Promoció de Ciutat i responsable de la Llei de Barris– va explicar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital que "s'ha començat a treballar en aquest carrer, una vegada que el carrer de Foix i de Sant Josep ja estaven molt avançats". Les obres en aquest carrer han començat per la part més propera al passeig La Salle i aniran avançant al llarg del carrer. Klein va comentar que les obres de remodelació del carrer de Sant Plàcid "s'han començat expressament més tard perquè fins fa poc hi havia activitats al Centre Cultural i al col·legi Vidal i Barraquer".

Pel que fa a terminis per finalitzar les obres, Klein va comentar que "som els més interessats en finalitzar totes les obres de remodelació el més aviat possible" i referint-se a les de la zona del carrer de Sant Plàcid va explicar que "el carrer de Sant Plàcid ens corre molta pressa i s'intentarà treballar ràpid els mesos de juliol i agost per molestar el mínim en l'inici d'activitats escolars i del Centre Cultural".

Les obres dels sectors del passeig d'Albert i del carrer Major avancen amb normalitat

Les obres de remodelació als sectors del passeig d'Albert i del carrer Major estan més avançades que les del sector del carrer de Sant Plàcid. Oliver Klein va comentar que "van molt bé, estem molt contents i s'estan complint les expectatives".

Pel que fa al passeig d'Albert, Klein va explicar que "tots els serveis ja estan soterrats i ja se sap on aniran les caixes de Fecsa, ara només queda acabar de tapar el carrer i gairebé fer les voreres". En el carrer Major i travessers es passarà el cablejat de Fecsa per la façana de manera que, tal i com va comentar Klein "les caixes no ocupin tant d'espai en els carrers", a part d'això, Oliver Klein ha explicat que en aquest sector "queda tapar els carrers i anar acabant tot el tema dels serveis".

Es conservarà la torre de l'antiga muralla medieval trobada al passeig d'Albert

La Comissió de Patrimoni de la Generalitat va analitzar els fragments de muralla trobats i, tal i com va explicar Klein, "a excepció de la torre del passeig d'Albert les altres es poden tapar i desmuntar perquè no tenen valor ja que són bocins molt petits".

La torre de l'antiga muralla medieval trobada al passeig d'Albert a tocar del carrer de Gimbernat es conservarà. Oliver Klein va explicar que el cablejat "voltejarà la troballa, ja que no es pot creuar per damunt, la salvarem, la taparem i la guardarem".

Comenta aquest article