Informació general

La Policia Local deté a un home com a presumpte autor d'un robatori en un domicili

Per Redacció

La Policia Local de Cambrils –després de ser advertida per un ciutadà– va identificar a un individu que duia una càmera de fotos digital i 850 euros en metàl·lic de dubtosa procedència. Finalment, va poder comprovar-se que havien estat sostrets d’un domicili particular.

Els fets van ocórrer el passat dijous al migdia, quan dos agents de la Policia Local es trobaven realitzant tasques de vigilància a les platges i van ser requerits per un ciutadà. Aquest els va explicar que li semblava haver identificat a un individu que, en anys anteriors, havia estat implicat en diversos robatoris a la ciutat. Els agents van prendre nota de la descripció del presumpte delinqüent i van realitzar una batuda per tota la zona fins que van localitzar-lo.
 
El sospitós, en percebre l'arribada de la patrulla, va endinsar-se a l'aigua i va començar a desfer-se de la roba. Els agents però, van sol·licitar que es tornés a vestir i que els acompanyés a un lloc més apartat. Un cop amb ell, el sospitós, totalment indocumentat, es va identificar de paraula. La policia, a través del sistema d’informació policial, va confirmar que a aquest individu li constaven 18 antecedents policials per delictes contra el patrimoni. Amb aquestes dades, els agents van procedir a escorcollar-lo, trobant una càmera digital de fotografies i 850 euros en efectiu. Al mateix lloc dels fets, se li va interrogar sobre la procedència d'aquests objectes i sobre les fotografies emmagatzemades a la targeta de memòria de la càmera. L'individu va contestar a totes les preguntes de manera incoherent.
 
Davant les sospites de que ambdues coses fossin fruit d'un furt, els agents locals van realitzar les gestions pertinents amb la Guàrdia Civil de Salou i de Cambrils, i amb la Policia Local de Salou. La cerca va donar negativa i, un cop comprovat que el sospitós tenia domicili conegut, se li va deixar en llibertat. Tot i així, els efectes van ser comissats a prevenció a l’espera de que algú pogués efectuar una denúncia relacionada.
 
Finalment, divendres al matí, un veí de Pamplona amb segona residència a Cambrils, va presentar-se a les dependències de la Policia Local del municipi per denunciar un robatori al seu domicili. El ciutadà assegurava que tenia perfectament tancada la porta i que no havia observat cap senyal de força, però que li havien sostret una càmera digital de fotografies i 850 euros. 
 
Un cop confirmat el furt, els agents retornen efectes al seu propietari amb autorització dels jutjats en funcions de guàrdia i es cita al presumpte autor del robatori amb força a l’interior d’un domicili.

Comenta aquest article