Esports

El Cambrils Grup Les Barques queda quart en el I Raid d'Aventura Alta Ribagorça

Per Redacció



Imatge d'un dels pics pels quals hi van participar els participants del raid
39 equips procedents de tot Espanya van participar en el Primer Raid d'Aventura Alta Ribagorça, el cap de setmana del 28 i 29 de juny a les valls de Castelló de Sos i Benasc. Aquest raid va ser la 5a prova puntuable del Campionat d'Espanya de Raids d'Aventura de la Federación Española de Deporte de Orientación F.E.D.O.

A les set del matí del dissabte es va iniciar la primera secció del raid, amb un tram de BTT des de Castelló de Sos a Ramastué. La segona secció de la carrera alpina, des de Ramastué fins a l'estació d'esquí Aramón Celer, va ser l'etapa reina del raid amb un pic d'altitud de 2.728 metres. En aquest tram, els quatre equips més forts de la competició –Salomón, Medilast, Buff i Teva la Pinilla– van marcar les diferències amb la resta dels participants. La tercera secció del raid va ser un nou tram amb BTT, amb alguns trams molt complicats d'ascens en telecadira, sendes de trial i passos força complicats per la Selva de Conques, Eriste i Benasque.

Mentre els equips de la categoria Elit finalitzaven la secció de BTT, els equips de la categoria Aventura iniciaven una secció en piragües a l'embassament d'Eriste. Aquest grup va anar encapçalat pels bombers de Saragossa, seguits de l'equip Cambrils Grup Les Barques, Tandem Club, Leña Recia Monzón i Medinabicis. Després d'una secció d'orientació específica, la penúltima i més dura de les seccions de BTT del raid, va completar un tram entre Eriste i Seira. Finalment, durant la jornada de diumenge es va completar la darrera secció amb un tram en BTT.

Finalment, en la categoria Aventura –en la qual hi participava l'equip cambrilenc– la classificació va quedar de la següent manera: l'equip dels Bombers de Saragossa van quedar primers amb un temps de 15 hores i 29 minuts, seguits per l'equip d'Editorial Alpina, l'equip de la Policia Local Saragossa Chelegal; en quart lloc el Cambrils Grup Les Barques i en cinquena posició l'equip Peña Guara.

Comenta aquest article