Esports

Judith Codorniu, Elisa Laguna i Sandra Álvarez participen en el campionat d'Espanya juvenil d'atletisme a l'aire lliure

Per Pere Ferrando

El passat cap de setmana es va disputar al Estadio Mediterráneo d'Almería el campionat d’Espanya juvenil d'atletisme a l'aire lliure.
El marc de la competició era desconegut i especial per a les atletes locals, donat que cap d'elles havia participat mai dins un estadi d'aquest nivell.

Judith Codorniu i Elisa Laguna participen a la prova d'hexatló

Per part del Club Atletisme Cambrils hi van participar tres atletes: Judith Codorniu i Elisa Laguna van prendre part a la prova de l'hexatló. L'hexatló és la disciplina de les proves combinades de la categoria juvenil femenina i que comprèn les següents sis proves: els 100 metres tanques, salt d'alçada, llançament de pes, salt de llargada, llançament de javelina i 600 metres llisos.

L’Elisa va encetar la competició corrent els 100 metres tanques en 17”17, millorant el seu registre personal de 17”44. Per la seva banda, la Judith va acabar la prova amb una marca de 16”83, lleugerament inferior a la seva marca personal. Al salt d'alçada l'Elisa Laguna aconseguia franquejar el llistó a 1'33 metres, millorant en 3 centímetres la seva marca personal. Cal fer esment que l'Elisa es va lesionar al braç dret en un dels salts, ja que en un dels intents va caure en mala posició amb tot el cos damunt del braç. Per la seva part, la Judith superava els 1'39 metres, igualant el seu millor registre.

Al llançament de pes l'Elisa assolia un millor llançament de 6'96 metres, mentre que la Judith enviava l’artefacte a 6'64 metres. Ambdues marques van estar lleugerament per sota de les seves possibilitats. En el cas de l'Elisa, la lesió produïda a la prova anterior va provocar que el seu rendiment estés per sota de les seves possibilitats. Al final de la primera jornada de la hexatló, la Judith es trobava a la 10a posició amb 1.430 punts, mentre que l'Elisa era 12a. amb 1.348 punts.

La segona jornada començava amb el salt de llargada. L'Elisa assolia un millor sal de 4'75 metres, mentre que la Judith arribava a 4'43metres. A continuació tenia lloc el llançament de javelina. En aquesta prova la Judith llançava l’artefacte a 24'23 metres, assolint un nou rècord de Cambrils de l'especialitat que ella mateixa tenia en 12 centímetres menys. D'altra banda, l'Elisa només podia arribar a 12'98 metres acusant el dolor que li feia el braç amb el que llançava.

Tot i això, l'Elisa es va poder refer a la darrera prova, els 600 metres llisos. A la primera de les dues sèries assolia la victòria amb un temps de 1’52”50, igualant el seu registre personal. La Judith acabava amb un temps de 2’03”35, uns segons per damunt de la seva millor marca.

En el recompte total de punts, la Judith mantenia la 10a. posició amb 2.691 punts, 100 punts per sota del rècord de Cambrils que ella mateixa té. D'altra banda, l'Elisa també mantenia la 12a. posició amb un total de 2.598 punts. Ambdues van respondre a les expectatives, donat que van acabar la competició en la mateixa posició en la que es trobaven entre les atletes inscrites a la competició. Totes dues eren novells en un campionat estatal en aquesta disciplina, pel que cal esperar que en properes participacions el seu rendiment sigui superior.

Sandra Álvarez participa en la prova de llançament de martell

La Sandra Álvarez va prendre part a la prova de llançament de martell. La inexperiència en competicions d’aquest nivell va fer que rendís per sota de les seves possibilitats. Amb un millor llançament de 33'34 metres acabava en 13a. posició. Això no ha de desmerèixer l’excepcional temporada que ha fet, guanyant la medalla de bronze al campionat de Catalunya i elevant el rècord de Cambrils a un registre de 39'55 metres, situant-se entre les millors especialistes estatals de la seva categoria.

Amb la participació d’aquestes atletes, s'ha arribat a assolir la xifra de 25 atletes participants en campionats d'Espanya durant tota la història del Club d'Atletisme Cambrils. Una fita que té solució de continuïtat en properes edicions de campionats estatals. Concretament el proper mes d’octubre quan es disputarà el campionat d’Espanya cadet a Lugo. Allí caldrà afegir un nou nom a aquesta llista. I que de ben segur s'anirà incrementant com així ha anat succeint en els darrers anys.

Una altra dada a tenir en compte és que enguany el nombre de participants a campionats d’Espanya puja a set participants. Una dada a la que cal donar gràcies al fet de disposar d’una instal·lació adient per a la pràctica d'aquest esport.

Comenta aquest article