Cultura

El Ball de Bastons de Cambrils pica a Portugal

Per Anna Fargas

El Ball de Bastons de Cambrils en un moment de la cercavila pels carrers de Miranda do Douro

Una expedició de 17 membres, entre bastoners i músics, del Ball de Bastons de Cambrils es van desplaçar aquest cap de setmana a Miranda do Douro, Portugal, per participar en el II Festival Internacional de Pauliteiros.

Els bastoners de Cambrils van participar amb 10 colles més, procedents de Portugal i el País Basc en una cercavila pels carrers del municipi, on està molt arrelada la tradició dels pauliteiros, i en la mostra que es va dur a terme dissabte a la nit al Jardim dos Frades Trinus davant un nombrós públic.

Les altres colles que van participar en el festival van ser les Pauliteiras de Valcerto (Portugal), Gure-Kai dantza taldea - Deba (País Basc), les Pauliteiras de Miranda do Douro (Portugal), les Pauliteiricas de Miranda do Douro (Portugal), els Pauliterios da Caramonico (Palaçoulo, Portugal), els Pauliteiricos da Caramonico (Palaçoulo, Portugal), els Pauliteiricos de Miranda do Douro (Portugal), els Pauliteiros de Duas Igrejas (Portugal), els Pauliteiros de Constantim (Portugal) i els Pauliteiros de Malhadas (Portugal).

Eduard Pellicer –president de l'entitat– va explicar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, que "una sortida com aquesta sempre és positiva, perquè és una manera de motivar als bastoners coneixent altres tipus de danses". 

7 de setembre Mostra d'Armes a Cambrils amb altres grups de danses

El 7 de setembre el Ball de Bastons de Cambrils té previst realitzar una mostra de danses on s'utilitzen armes, com podrien ser els bastons o les espases. En aquesta mostra hi participaran grups procedents d'Anglaterra, on l'entitat ja va realitzar una estada l'estiu passat, i el País Basc.

Comenta aquest article