Informació general

Els 8 nens i nenes sahrauís que passaran l'estiu a Cambrils acudeixen a la recepció de l'Ajuntament

Per Anna Fargas

Imatge dels nens i nenes sahrauís que passaran l'estiu a Cambrils, juntament amb Robert Benaiges i Oliver Klein

Els nens i nenes sahrauís que participen en el projecte Vacances en Pau amb famílies acollidores de Cambrils, organitzat per l'Associació Hammada i que rep el recolzament de l'Àrea de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament, van acudir ahir al matí a l'Ajuntament de Cambrils per tal de rebre la benvinguda de l'alcalde –Robert Benaiges– i del regidor de Cooperació i Solidaritat –Oliver Klein–.

Els 8 nens i nenes sahrauís acompanyats de les 7 famílies acollidores van assistir a l'acte on l'alcalde va comentar a les famílies que "és un orgull per la ciutat tenir persones com vosaltres a Cambrils". Per la seva banda, Rosa López –presidenta de l'Associació Hammada– va voler agrair a l'Ajuntament "tot el que fa pels nens i a la Creu Roja per com es porta any rere any i com s'ha portat aquest any realitzant el trasllat".

Ramon Canalda, secretari de l'Associació Hammada, va explicar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital que "la majoria dels nens que han vingut a Cambrils aquest any és la primera vegada que venen, o com a molt repetidors de segon any, ja que els nens acollits l'any passat ja complien 12 anys, que és el límit d'edat per poder participar en aquest projecte per així donar opció a altres nens". Canalda va comentar que després "el contacte es manté però ells ja no poden venir, llavors la família pot acollir un altre nen, o si el nen que han acollit té un germà petit el poden acollir a ell".

2 mesos d'activitats pels nens i nenes sahrauís

Durant 2 mesos els nens i nenes conviuran amb les famílies acollidores i realitzaran un seguit d'activitats organitzades per Hammada o pels altres municipis de la zona que també acullen nens i nenes sahrauís. A Cambrils l'activitat més propera és aquest diumenge 13 de juliol, quan es realitzarà la festa de benvinguda al Parc del Pinaret a partir de les 7 de la tarda, amb activitats d'animació infantil, sopar solidari i visionat de documentals relacionats amb el món sahrauí.

Comenta aquest article