Informació general

Ports de la Generalitat paralitza momentàniament l'aplicació de la nova taxa de la neteja

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte de la façana marítima del port

La reunió mantinguda ahir entre els representants dels hostalers i la gerent de Ports de la Generalitat ha servit per a frenar, momentàniament, el cobrament de la nova taxa d'escombraries que Ports de la Generalitat vol aplicar als hostalers. Segons explicava Antoni Sirvent a Revista Cambrils Diari Digital, "hem quedat que tornarem a fer una reunió a finals de juliol amb Ports de la Generalitat i que es repensaran una mica el tema. La nostra proposta és que aquest 50% del cost de la neteja de la façana del port que ens volen fer pagar a nosaltres l'assumeixi l'Ajuntament i que ho repercuteixi en l'IBI de tota la façana marítima, que calculi una dècima més i ja està".

Els hostalers no estan d'acord en que siguin els únics que han de pagar aquesta taxa de la neteja, "els que hi viuen també han de pagar la seva part i l'Ajuntament també. A més, ja li vam dir a l'Ajuntament que no estem d'acord que una botiga a cinc metres nostre i que és del domini de l'Ajuntament, amb el que paga ja té cobert aquest tema i nosaltres, per estar en el domini de Ports, hem de pagar-ho de nou".

Antoni Sirvent explicava que ahir van descobrir un nou concepte, el d'usuaris intensius, "resulta que som nosaltres i que hem de pagar més perquè som usuaris intensius. Nosaltres el que li hem dit a la gerent de Ports és que ens estan forçant a no llogar la terrassa i embrutar més".

Seguir la normativa de l'ocupació

L'altre tema candent de la reunió era el de l'excés d'ocupació a les terrasses, "sobre l'ocupació de la via pública nosaltres ja li vam dir que havíem tingut una reunió amb els associats per tal de posar-ho tot en ordre i seguir la normativa. Des de l'Associació d'Hostaleria fem costat al que són les disposicions establertes i de moment, ja s'han retirat les teles i les ràdios de les terrasses i molts mobles. respecte als tendals, hem traslladat a tots els associats el que vam parlar amb l'alcalde i el que passarà si no es compleix la normativa."

Comenta aquest article