Informació general

Arriben a Cambrils els nens i nenes sahrauís que passaran l'estiu amb famílies acollidores

Per Berta Ruiz



Els nens i nenes sahrauís van arribar ahir al CEIP Joan Ardèvol
Ahir cap a les tres de la tarda –i després d'unes tres hores de retard– van arribar a l'aeroport de Barcelona 19 nens i nenes sahrauís dels 58 nens i nenes que seran acollits enguany per famílies al Camp de Tarragona, a poblacions com Torredembarra, Valls, Santa Coloma de Queralt, Roquefort de Queralt, Vilallonga del Camp, Tarragona, Els Pallaresos, Cambrils, Mont-roig, Hospitalet de l’Infant, l’Ametlla de Mar, Móra, l'Espluga de Francolí, Montbrió del Camp, Reus, Salou, Vila-seca i Vilabella. Ahir van arribar a Cambrils al CEIP Joan Ardèvol.

La resta de nens arribaran en propers vols aquesta matinada i també demà. A Cambrils, enguany hi haurà 8 nens i nenes sahrauís repartits en un total de set famílies, ja que una d'aquestes acollirà a dos nens.

Posteriorment a la recepció de les famílies, s’iniciaran les revisions mèdiques –pediatra, dentista, i oftalmòleg durant la primera setmana–, a la vegada que començaran els diferents actes de benvinguda dels nens a les diferents localitats. El proper dilluns 7 de juliol, l'Ajuntament de Cambrils oferirà una recepció de benvinguda a tots els nens i nenes sahrauís. El dia 9 de juliol, a les 18 hores a la Palma de Reus, també es farà una festa d'arribada i el dia 13 de juliol, l'Associació Hammada celebrarà a partir de les 19 hores de la tarda al Parc del Pinaret una festa pels nens amb la participació d'un grup d'animació, un sopar solidari i la projecció dels millors documentals amb temàtica sahrauí. El dia 20 de juliol se celebrarà la Festa Catalunya amb el Sàhara, que enguany tindrà lloc a Sant Cugat del Vallès. Dos dies després, el 22 d'agost, i davant del Teatre Metropol de Tarragona, es farà la celebració de la festa sahrauí a Tarragona. I finalment, el 23 d'agost a partir de les 17 hores es farà al Parc Sant Jordi de Reus, la festa de comiat a tots els nens i nenes sahrauís.

Comenta aquest article