Informació general

Les barques de l'arrossegament tornen a l'activitat pesquera

Per Berta Ruiz

Descarregant les captures al port de Cambrils, ahir a la tarda

Ahir, primer dia del mes de juliol, les barques d'arrossegament del port de Cambrils van tornar a l'activitat pesquera després d'haver estat dos mesos de veda. Després de la jornada de treball, les barques tornaven a port amb un important carregament de peix

El secretari de a Confraria de Pescadors –Xavier Domènech– valorava molt positivament a Revista Cambrils Diari Digital la represa de l'activitat. De fet, durant la jornada d'ahir es van capturar quantitats importats de peix, –tot i que encara no hi ha xifres concretes– i l'espècie més capturada va ser el lluç. Tot i això, Domènech explicava que a hores d'ara, hi ha molt peix en el mercat i costa de vendre. Es passa de no tenir peix a tenir-ne molt i això afecta a les vendes i també a la possible baixada dels preus, "és la llei de l'oferta i la demanda, i costa molt regular-ho. En els moments que hi han captures excepcionals se satura més el mercat, ja que tot és un tema de regulació".

Tot i això, les perspectives del sector pesquer cambrilenc són bones i molt positives, després de dos mesos de veda. Aquesta aturada biològica permet que el mar "descansi" durant un temps" i que el peix pugui criar.

Comenta aquest article