Informació general

L'Estiu Festiu ofereix prop de 70 activitats durant els mesos d'estiu

Per Anna Fargas



Anna López i Jordi Savall durant la presentació del programa Estiu Festiu
La programació de l'Estiu Festiu es va presentar ahir al matí. Jordi Savall –regidor de Festes i Joventut–i Anna López –regidora de Turisme– van ser els encarregats de presentar les activitats. Les activitats programades estan organitzades des de 5 regidories: Festes, Joventut, Cultura, Esports i Turisme i es duran a terme en tres espais: el Passeig de les Palmeres, el Parc del Pescador i el Parc del Pinaret. Les activitats es van iniciar ahir al Passeig de les Palmeres amb el grup Vatua l'Olla i el seu teatre musical itinerant Funky a l'Olla.

Anna López va explicar que s'han programat activitats i espectacles per totes les edats i per tots els públics, "es busca un equilibri entre el descans del ciutadà que viu a Cambrils perquè també en pugui gaudir i pensant també de cara al turista".

70 activitats en 62 dies

Jordi Savall va voler destacar que es tracta d'un programa intens "en 62 dies, entre juliol i agost, hi ha unes 70 activitats" tot i això, va comentar que "s'ha mirat de no fer coincidir activitats, però hi ha dies en que se'n realitzen més de dues".

En el catàleg, que es repartirà en hotels, al Patronat de Turisme i a l'Ajuntament, s'hi han inclòs, a més de les activitats programades específicament per l'Estiu Festiu, un avanç de les activitats de la Festa de la Mare de Déu del Carme, la Festa Major de la Mare de Déu del Camí i les festes dels diferents barris del municipi. A més també s'ha creat un espai per mostrar altres activitats que es realitzen a Cambrils a l'estiu, com la II Trobada de Diables del Baix Camp o el Mangrana, activitats per a joves, esdeveniments esportius, activitats de turisme cultural, exposicions i els horaris del trenet turístic i dels diferents espais del Museu d'Història de Cambrils.

Anna López va explicar que l'objectiu d'aquest catàleg és "facilitar tant al ciutadà com al turista tota la informació de les activitats"; per aquest motiu el catàleg inclou quatre idiomes, català, i de forma més reduïda castellà, anglès i francès.

2 Bàsic's, 12 hores de volei platja i rutes guiades

Des de les diferents regidories es va voler destacar algunes de les activitats programades. Pel que fa a la Festa de la Mare de Déu del Carme, Jordi Savall va destacar que es recuperaran les havaneres a la platja del Regueral i que s'inaugurarà l'escultura "A tota vela" que ha d'anar col·locada a la rotonda de davant del Patronat de Turisme i que s'hauria d'haver instal·lat per la Festa Major de Sant Pere, però que "com a conseqüència de la vaga de transportistes va ser impossible".

Savall també va voler destacar que aquest estiu es realitzaran 2 bàsics, el dia 5 de juliol a les 22 hores al Passeig de les Palmeres tindrà lloc l'espectacle Nit de Màgia amb l'Associació de Mags i Il·lusionistes de Catalunya i el dia 11 de juliol a les 22 hores i també al Passeig de les Palmeres Peppino i CIA oferiran un espectacle de clown, mim i malabars, les dues activitats estan organitzades per la Nit d'Artistes de Cambrils (NAC) i l'Àrea de Joventut.

Pel que fa a les tradicionals 24 hores de volei platja, Jordi Savall va comentar que aquest any s'ha reduït a 12 hores i tindrà lloc el 3 d'agost a la Platja del Regueral.

Per la seva banda, Anna López va comentar que "des de Turisme s'ofereix una altra forma de conèixer Cambrils a través de les rutes guiades".  

Edició d'un programa de butxaca i panells informatius

A més del catàleg que es va presentar ahir, es repartiran uns calendaris de butxaca per tal de poder seguir les activitats que es realitzen cada dia de forma més directa. A part del catàleg i el calendari de butxaca també es col·locaran tres plafons informatius al Parc del Pescador, a la Plaça del Setge i al Passeig de les Palmeres. En aquests plafons es podrà consultar les activitats programades per mesos, així durant el mes de juliol el plafó tindrà la informació corresponent al mes, i a l'agost es seguirà el mateix procés.

Comenta aquest article