Esports

L'atleta cambrilenca Sandra Álvarez aconsegueix la medalla de bronze en la prova de martell al campionat de Catalunya juvenil

Per Pere Ferrando

El passat dissabte 28 de juny es va disputar el campionat de Catalunya juvenil a l’estadi Josep M. Pallàs de Vic. De part del Club Atletisme Cambrils tres van ser els atletes que van accedir al campionat, que estava reservat als 16 millors atletes de Catalunya de cadascuna de les especialitats.

L’estadística que van assolir va ser excel·lent: una medalla de bronze, sis posicions de finalista –ressaltant dos quarts llocs– i un rècord de Cambrils.

Sandra Álvarez va ser l’atleta més destacada al guanyar la medalla de bronze a la prova de llançament de martell. A manca del sisè llançament –el darrer de la competició–, la Sandra era cinquena. Va ser llavors quan, amb un llançament de 34.96 metres va superar a les dues atletes que la precedien i va poder pujar a un podi català per primer cop a la seva trajectòria esportiva. També va participar en la prova de llançament de pes, quedant-se a un lloc de les medalles al acabar en la quarta posició amb un millor llançament de 8.97 metres. Aquests resultats tenen molt mèrit degut a que la setmana passada havia patit una malaltia vírica que l’havia fet aturar els entrenaments i, a més, havia afeblit el seu nivell físic.

També va ser destacada l’actuació de l’Elisa Laguna. Als 100 metres llisos va arribar en segona posició de la primera semifinal. El seu registre de 13”15 suposava ser marca personal,–rècord de Cambrils juvenil– i li donava accés a disputar la final. Un cop en ella va acabar en quarta posició amb una marca de 13”14, novament rècord de Cambrils. Al salt de llargada va assolir la vuitena posició amb un millor salt de 4.92 metres. La mateixa posició va obtenir als 200 metres llisos on va acabar en un temps de 27”79.

Per altra banda, Judith Codorniu va participar en quatre disciplines: va ser cinquena al llançament de javelina, amb un millor llançament de 23.91 metres. Als 100 metres tanques assolia la vuitena posició parant el cronòmetre en 16”75, prop de la seva millor marca personal. Al salt d’alçada era desena amb una marca de 1.32 metres. I, per acabar, acabava en onzena posició al salt de llargada amb un millor intent de 4.43 metres.

Un balanç altament satisfactori que precedeix una nova màxima cita com és el campionat d’Espanya que es disputarà el proper cap de setmana a Almeria. En aquest campionat la Sandra llançarà el martell, mentre que la Judith i l'Elisa resten a l’espera de poder disputar la disciplina de l’hexatló que està reservada a les 14 millors atletes estatals. El dimecres surt el llistat definitiu i llavors se sabrà si hi poden participar.

Comenta aquest article