Informació general

El nou passeig marítim de ponent, pràcticament a punt

Per Berta Ruiz

Aspecte d'un tram del passeig de ponent

El nou passeig marítim de ponent està pràcticament enllestit, a falta d'alguns darrers retocs i la instal·lació d'alguns fanals.

Sobre aquesta gran obra, el regidor d'Espai Públic, Paisatge i Medi –Joan Mas– ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital quins són els darrers detalls que s'estan enllestint aquests dies per tal de tenir el passeig totalment acabat. Segons va explicar Mas, aquest passeig representa "una obra molt important per Cambrils, perquè feia molts anys que ho estàvem esperant i perquè ha quedat un passeig molt ampli i còmode per passejar, amb un carril bici de dimensions molt àmplies que connecta els quatre quilòmetres des del port de Cambrils fins a la riera de Riudecanyes".

Cal destacar també, que l'obra s'ha enllestit en un període de temps més curt del que es tenia previst. De fet, s'ha avançat en sis mesos. Segons va explicar Joan Mas, l'empresa adjudicatària de l'obra –Cyes S.A.– tenia un any i mig per acabar l'obra i ho ha enllestit en deu mesos.

Quatre quilòmetres de passeig

El nou passeig de ponent –que limita al nord-est amb el port de Cambrils i al sud-oest amb la riera de Riudecanyes, al límit amb el terme municipal de Mont-roig del Camp–, té un recorregut de quatre quilòmetres. Aquest compta amb un passeig per a vianants de 4 metres d'amplada i un carril bici de 2'50 metres d'amplada. En el recorregut s'intercalen zones verdes amb plantes autòctones, tarimes de fustes a l'espai més proper a la platja i accessos a la platja, així com accessos adaptats per a les persones amb mobilitat reduïda. També s'han canviat algunes xarxes de clavegueram, i s'hi han incorporat noves instal·lacions d'enllumenat, aigua potable, reg i desaigües.

Les obres d'execució del nou passeig ha anat íntegrament a càrrec del Ministeri de Medi Ambient.

Comenta aquest article