Cultura

15 nens i nenes d'entre 6 i 9 anys formen part de la nova Colla Infantil del Ball de Bastons de Cambrils

Per Anna Fargas

En primer terme, ball de la nova colla infantil, i en segon terme, els altres bastoners que també debutaven ahir

El Ball de Bastons de Cambrils va presentar la seva colla infantil aquest diumenge al vespre al Parc del Pescador.

La nova colla infantil, que va iniciar els assajos el gener d'aquest any, està formada per 15 nens i nenes d'entre 6 i 9 anys. Cal destacar que a més d'aquesta colla, ahir també van debutar 7 membres del Ball de Bastons que tenen entre 10 i 13 anys.

A l'acte hi van assistir l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i el regidor de Joventut i Festes –Jordi Savall–. El Ball de Bastons va escollir com a padrí d'aquesta nova colla el gegantó Cabo Quiñones de la Colla Gegantera Tota l'Endenga ja que segons Eduard Pellicer "tenim bona relació amb Tota l'Endenga i és un element amb un caràcter molt burlesc i a la canalla els agrada molt". Com a agraïment per l'apadrinament, el Ball de Bastons va obsequiar a Tota l'Endenga amb un dibuix on es podia veure el Cabo Quiñones envoltat de petits bastoners.

Pel que fa a les actuacions que realitzarà la nova colla infantil, el Ball de Bastons té previst que de moment participi en les festes majors que es realitzin al municipi i també a la Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya que aquest any es realitzarà el 26 de juliol a La Pineda.

Propera sortida a Portugal

La propera activitat que té prevista el Ball de Bastons de Cambrils és la sortida a Portugal del proper cap de setmana per participar en el II Festival de Pauliteiros de Miranda do Douro.

Comenta aquest article