Informació general

La 2a Trobada de Diables del Baix Camp reunirà a Cambrils onze colles i més de 400 participants

Per Berta Ruiz



D'esquerra a dreta: Albert Recasens, Jordi Savall i Jacob Gil, durant la roda  de premsa de presentació de la trobada
El Ball de Diables de Cambrils "Els Cagarrieres" organitzarà el proper 12 de juliol la 2a Trobada de Diables del Baix Camp, dins dels actes de celebració del cinquè aniversari de la colla. Ahir al matí, es va presentar en roda de premsa el programa d'actes d'aquesta trobada, i va comptar amb la presència del regidor de Joventut i Festes –Jordi Savall– així com el president del Ball de Diables –Jacob Gil– i Albert Recasens, també membre de la colla.

Durant la presentació, Jacob Gil va destacar que tot i que la colla tingui poca trajectòria, van creure oportú agafar el relleu de les Borges del Camp, que és la localitat on es va organitzar la primera trobada de diables del Baix Camp. De fet, la comarca del Baix Camp és una de les zones on hi ha molta tradició, i segons va explicar Gil, "era una bona manera de reunir moltes colles i veure moltes maneres de fer correfocs".

Les activitats de la Trobada

Tot i que la trobada tindrà lloc el dia 12 de juliol, hi haurà actes abans d'aquesta data. De fet, el dia 5 de juliol a la tarda s'obrirà el programa d'activitats amb un taula rodona, que es farà a la sala de plens de l'Ajuntament, en la què es parlarà sobre diferents temes i qüestions del món del ball de diables. Aquest mateix dia també s'inaugurarà una exposició al hall de l'Ajuntament, sota el títol de "El món dels diables al Baix Camp", i que reunirà una mostra dels diferents vestuaris de les onze colles participants en la trobada, així com el diferent material que utilitzen durant els correfocs.

Onze colles i més de 400 participants

El dia 12 de juliol tindrà lloc la trobada, i la jornada s'iniciarà a la tarda amb el taller infantil "Flames i espelmes", que es farà a la plaça d'Espanya a les 17.30 hores, i que acostarà el món dels diables als més petits. Tot seguit, també s'oferirà una xocolatada a tots els participants. A les 19 hores es farà una tabalada pels carrers del barri antic. En aquest hi participaran tots els timbalers de les diferents colles i faran el mateix recorregut previst per al correfoc de la nit.

A les 21 hores del vespre es donarà inici el correfoc, que recorrerà els carrers del barri antic. En la trobada hi participaran un total d'onze colles i prop de 400 participants. Les colles assistents seran: el Ball de Diables d'Alforja, el Ball de Diables de Duesaigües, la Colla de Diables de la Selva del Camp, el Ball de Diables de l'Hospitalet de l'Infant, la Colla de Diables de Maspujols, el Ball de Diables de Reus, els Diables de Riudoms, la Colla de Diables de Vandellòs, la Colla de Diables de les Borges del Camp, el Ball de Diables d'Almoster, el Ball de Diables de Cambrils Els Cagarrieres i la Farnaca de Cambrils.
Després del correfoc hi haurà un espectacle final al passeig d'Albert, i tot seguit s'iniciarà al Parc del Pinaret el sopar de germanor amb totes les colles i el concert amb el grup cambrilenc Toquem Fusta i els 48 Hores.

Cal destacar que també s'han confeccionat samarretes i fulards commemoratius de la festa, que es vendran en diferents punts com a la plaça d'Espanya durant el taller infantil i també durant el concert de fi de festa.

Comenta aquest article