Informació general

La Guàrdia Civil deté un veí de Cambrils per un presumpte delicte de robatoris continuats en caixers automàtics

Per Redacció

Entre els dies 26 de maig i 18 de juny, es van formular a les dependències de la Guàrdia Civil de Salou un total de sis denúncies per robatoris amb força en caixers automàtics, en els què l'autor introduïa un tros de cartró en la ranura dels caixers per a que les targetes s'hi quedessin atrapades. Posteriorment, el detingut convencia als propietaris de les targetes que era necessari tornar a introduir el número PIN per tal de desbloquejar el caixer, i en aquest moment memoritzava el PIN. Les targetes continuaven retingudes, fins que el detingut utilitzava una altra targeta amb la què pinçava el cartró i aconseguia extreure les targetes, coneixent ja, el número PIN. Posteriorment es dirigia a caixers automàtics propers i realitzava diferents extraccions de diners.

Totes les víctimes eren d'avançada edat, entre els 62 i els 78 anys. Després de realitzar diferents denúncies, tres de les persones perjudicades van aconseguir reconèixer a l'autor en els arxius fotogràfics de la Guàrdia Civil.

Des de l'Àrea d'Investigació de la Guàrdia Civil de Salou es va organitzar un dispositiu durant diversos dies a les entitats bancàries de la localitat, per tal de localitzar i detenir a l'autor dels fets. El dia 18 de juny, i en el mateix moment en què es disposava a cometre un altre delicte en un caixer situat a l'avinguda d'Andorra de Salou, es va procedir a la seva detenció per un delicte de robatori continuat amb força. El detingut és veí de Vilafortuny, de 26 anys d'edat i de nacionalitat francesa. Durant la detenció se li va intervenir el cartó que utilitzava per introduir-lo en el caixer, i també dues targetes de crèdit d'entitats bancàries d'EEUU i Regne Unit, pertanyents a estrangers. Aquestes targetes també presentaven indicis d'haver sigut manipulades.

Posteriorment es va efectuar un registre en el seu domicili temporal situat a Vilafortuny. A l'interior del frigorífic es van localitzar 23.310 euros, guardats en paquets de cafè i en dues caixes de conserves.

El detingut ha passat a disposició del jutjat número 4 de Tarragona. En posteriors gestions realitzades es va constatar que aquest individu també tenia una ordre de detenció europea –amb una altra identitat– per haver-se evadit d'un centre penitenciari de França quan complia penes amb un total de 7 anys de presó. Per aquests fets, també passarà a disposició del jutjat d'instrucció central de Madrid.

Comenta aquest article