Informació general

La Guàrdia Civil desarticula una banda dedicada a la clonació de targetes de crèdit a Cambrils i Salou

Per Redacció



Imatge d'un dels caixers que va ser manipulat per la banda
La Guàrdia Civil de Salou va desarticular el passat 17 de juny una banda organitzada –formada per ciutadans de nacionalitat búlgara– especialitzats en la clonació de targetes de crèdit, els quals operaven a les localitats de Salou i Cambrils.

Després de diversos delictes d'estafa a usuaris de caixers automàtics a Cambrils i Salou des del dia 11 de juny, l'equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Salou va iniciar una investigació per aconseguir detenir els autors d'aquests delictes. El dispositiu va donar els seus fruits el passat 17 de juny, quan es van detenir els tres presumptes autors de les estafes en un caixer situat al carrer de Barcelona de Salou, en el què havien instal·lat un complex dispositiu per a la clonació de targetes de crèdit.

Més de 5.000 euros estafats

En primer lloc, els delinqüents robaven peces de diferents caixers automàtics de Cambrils i Salou, i posteriorment modificaven aquestes peces i les hi adaptaven uns lectors de bandes magnètiques, unes bateries i una memòria d'emmagatzematge. Una vegada instal·lat el dispositiu, el col·locaven en diferents entitats bancàries i quan ja havien copiat un nombre important de targetes, descarregaven les dades i els enviaven en menys de quatre hores a d'altres països com Itàlia, on eren gravats en d'altres targetes i operaven immediatament de manera fraudulenta sense que els perjudicats ho sabessin.

Els detinguts són Nikolai I. de 29 anys; Rosen S. de 20 anys i Asen M. de 29 anys; tots ells de nacionalitat búlgara i sense domicili conegut. Se'ls hi imputen delictes de falsificació de moneda –al copiar les targetes de crèdit– sis delictes d'estafa –als propietaris de les targetes– i danys als diferents caixers. Els detinguts havien aconseguit estafar a les víctimes més de 5.000 euros en diferents operacions bancàries realitzades a Itàlia. La Guàrdia Civil els hi va intervenir el dispositiu clonador, sis targetes, quatre telèfons mòbils i diverses eines. Tots ells han passat a disposició del Jutjat número 4 de Tarragona.

Comenta aquest article