Informació general

El problema de transport dels alumnes del CEIP la Bòbila es podria solucionar mitjançant taxis

Per Anna Fargas

Terreny de la Llosa on s'ubicarà de forma provisional el CEIP la Bòbila

Després de la reunió que es va dur a terme el dimecres 18 de juny entre l'Ajuntament, la direcció del CEIP la Bòbila i l'AMPA del centre, l'Ajuntament està ultimant els passos per tal d'oferir una proposta en ferm a les demandes fetes pels familiars dels alumnes del centre.

Recordem que el Departament d'Ensenyament ha cedit un solar per tal de construir el centre definitiu en la zona de la Bòbila, però mentre les obres d'urbanització encara no finalitzin l'Ajuntament de Cambrils va oferir dos solars per tal d'acollir els alumnes del centre a l'espera que finalitzin les obres, que tal i com va comentar Salvador Matas –regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació– en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, "si es confirmen les previsions estarà enllestit per iniciar el curs 2010-2011". Finalment el Departament d'Ensenyament va escollir el solar situat al costat de la zona arqueològica de la Llosa, al carrer de Manuel Hidalgo.

La queixa dels pares i mares dels alumnes es centrava en el canvi d'ubicació del centre provisional ja que la majoria d'aquests alumnes, tal i com va explicar Salvador Matas "provenen de les zones de Nou Cambrils, la Parellada, el Pinaret i el Nucli Antic". Matas va explicar que "escolaritzar és competència del Departament d'Ensenyament, no de l'Ajuntament, però les dificultats de les famílies les tenim molt en compte". L'oferta que l'Ajuntament va fer a aquestes famílies va ser que provisionalment durant 2 cursos els alumnes s'hauran de desplaçar als barracons ubicats a la Llosa, però que les famílies que tinguessin problemes amb els transport dels fills ho comuniquessin per tal de buscar una solució.

Transport escolar mitjançant taxis

Finalment es va recollir el nom i el lloc on viuen de 15 nens i nenes. Salvador Matas va explicar que la millor solució seria utilitzar taxis per realitzar aquests transport, "perquè és molt poca gent i es troben en llocs diferents, i un autobús no és adequat per aquesta situació, 4 o 5 nens per cada taxi seria una solució bona".

Alejandro Fernàndez, membre de l'AMPA del CEIP la Bòbila, va explicar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, que "els tractes amb l'Ajuntament han estat molt bons, i hem estat treballant conjuntament per tal d'ubicar en el mapa on es troben aquests alumnes, ara l'Ajuntament ha de fer un estudi i fer-nos arribar la proposta definitiva de preus i recorreguts, per tal de parlar amb els pares interessats i arribar a un acord".  Una de les opcions més viables que Alejandro Fernàndez va comentar que s'havia parlat és la de posar un monitor que acompanyés els nens i nenes en el trajecte i que aniria a càrrec de l'Ajuntament i, per altra banda les famílies pagarien més o menys 1 euro per cada viatge.

Tant Matas com Fernàndez s'han mostrat satisfets amb les reunions que s'han dut a terme, segons Matas "ha sigut positiu perquè hem treballat conjuntament Ajuntament, direcció del centre i AMPA i tots en el mateix sentit". Per la seva banda Alejandro Fernàndez va comentar que "de 100 famílies que són en l'escola només hi ha unes 9 famílies interessades en el transport, per ser que hi va haver molt de revol amb això a l'hora de tenir la reunió amb el regidor hi ha hagut molt poca gent que s'ha interessat pel tema, els tractes amb l'Ajuntament han estat molt bons, però destacaria la falta de participació per part dels pares".

Comenta aquest article