Cultura

Arriba la 34a edició del Festival Internacional de Música amb un programa d'actuacions molt variat i novetats

Per Berta Ruiz



Joan Recasens, Robert Benaiges i Gemma Massagué, durant la presentació a la Cripta el passat divendres
La 34a edició del Festival Internacional de Música de Cambrils ja escalfa motors, i el passat divendres es feia la seva presentació oficial a la Cripta de l'Ermita, un espai –recentment remodelat– que esdevindrà un referent dins de la programació de concerts de l'edició d'enguany que es realitzarà entre el 25 de juliol i el 16 d'agost.

La presentació va anar a càrrec de l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils –Joan Recasens– i la tècnica de Cultura –Gemma Massagué–. Tant Robert Benaiges com Joan Recasens van destacar l'amplíssima trajectòria del festival, que després de 34 anys d'història és tot un referent dins del circuit de festivals de música.

Una àmplia mostra d'estils i tendències

El concert inaugural anirà a càrrec de La Grande Chapelle el dia 25 de juliol, que oferirà un concert de Tomás Luís de Victòria. El programa escollit vol retre un petit homenatge a Àngel Recasens, membre fundador del festival i del grup La Grande Chapelle. El dia 27 de juliol a la Cripta de l'Ermita tindrà lloc el concert de Trio Kandinsky, que oferirà un programa amb obres de J.Brahms, J.Haydn i M. Ravel. amb violoncel, violí i piano. El següent concert del festival es farà el dia 1 d'agost a la Cripta de l'Ermita i anirà a càrrec de Josep Maria Colom i Joan Enric Lluna, que oferiran un recital de piano i clarinet. El dia següent, el 2 d'agost, els Jardins del Parc Samà acolliran l'espectacle de l'American Gospel Singers, un espectacular cor format per 18 intèrprets que interpretaran un recital de gospel americà.

El dimecres 6 d'agost, el castell de Vilafortuny serà l'escenari de l'actuació que oferirà el quartet de saxòfons, Vortex Temporum, mentre que dos dies després, el dia 8 d'agost, els Jardins del Parc Samà acolliran un dels plats forts de l'edició d'enguany, el concert de Georges Moustaki. El dia 10 d'agost, la Coral Verge del Camí i l'Orquestra Camera Musicae seran els grans protagonistes del concert que acollirà la parròquia de Sant Pere, i que també comptarà amb l'actuació de Marta Mathéu. El penúltim concert del festival tindrà lloc el dia 13 d'agost, amb l'actuació de la Symphony Orchestra of the Hungarian Radio, una orquestra amb 50 components que repassaran les grans obres de J. Brahns i Beethoven.

Finalment, i per tancar la 34a edició del Festival Internacional de Música, es comptarà amb l'actuació del ballarí Rafael Amargo, que presentarà en els Jardins del Parc Samà, el seu darrer espectacle "Tiempo muerto".

El passat divendres 13 de juny ja es van posar a la venda les entrades per als concerts de l'edició d'enguany. Aquestes es poden adquirir a través de Serviticket, a l'oficina del Patronat de Turisme de Cambrils i a les taquilles una hora abans de l'espectacle. Per més informació sobre els preus i horaris de les actuacions, el Festival també compta amb una pàgina web www.festivaldecambrils.org, on es pot consultar en quatre idiomes tota la informació referent al Festival.

Una nova secció: el Petit Festival

Una de les principals novetats de l'edició d'enguany és la creació d'una nova secció dins del programa d'actuacions del Festival: el Petit Festival. En el Petit Festival s'han programat tres concerts de joves intèrprets que s'oferiran de manera gratuïta per tal d'aproximar al públic, en un petit format, els diferents estils que després es poden trobar en el Festival. El nou espai on es programarà aquesta secció del Festival serà el Parc de Nou Cambrils, amb la voluntat d'ampliar al circuit de parcs, on s'ofereixen actuacions musicals. El primer d'aquest petit cicle de concerts serà el dia 26 de juliol i comptarà amb el quartet de gospel Sixters; el segon concert tindrà lloc el dia 4 d'agost i anirà a càrrec del quartet de guitarres Camera XXI i finalment, es tancarà el Petit Festival el dia 11 d'agost, amb un concert de guitarra i violí a càrrec d'Adrià Baiges i Lluís Castán.

Una altra de les novetats d'enguany és l'edició de marxandatge del festival. S'han confeccionat bosses amb banderoles d'anteriors edicions del Festival, que ja estan a la venda. Aquestes es poden trobar al Centre Cultural i al Patronat de Turisme. Per altra banda, enguany també es comptarà amb el servei d'autobús gratuït fins al Parc Samà, que ja es va posar en funcionament l'any passat.

Comenta aquest article