Informació general

Revista Cambrils assisteix al Congrés i Fòrum de l'Associació Mundial de Periòdics celebrat a Goteborg (Suècia)

Per Redacció

 
 
 A dalt, un detall d'una sessió del Congrés de la WAN. A sota, els representants de la Revista Cambrils al palau de congressos de Goteborg.
Revista Cambrils ha estat present al Congrés i Fòrum Mundial de Diaris, que s'han celebrat a Goteborg (Suècia) de l'1 al 4 de juny. La participació s'ha fet des de l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC), entitat associada a la World Association of Newspapers (WAN) que és qui organitza aquest event. L'ACPC, a més, forma part de la junta de la WAN des de fa pocs mesos.

Lluís Rovira, director de Revista Cambrils i vicepresident de l'ACPC, Josep M. Ferrando, exdirector de Revista Cambrils, i Albert Pérez Novell, gerent de l'ACPC, van ser els representants de Premsa Comarcal al Congrés i al Fòrum.

Mitjans multimèdia

En el Congrés i Fórum de Goteborg es va constatar que els reptes de futur dels editors de diaris estan centrats en la integració de les redaccions de les edicions impreses i digitals, així com també en convertir-se en suports multimèdia i, sobretot, en tenir cada cop més en compte l'opinió del lector-usuari. L'aspecte de la participació de la gent és inqüestionable per als grans editors de diaris i a Goteborg se'n van mostrar diferents exemples així com una mostra de la tecnologia canviant al voltant de la comunicació. Només cal veure els títols dels events, el Congrés portava per títol "El diari: una activitat multimèdia en expansió" i el Fòrum, "La redacció integrada, què, com i quan?".
Els diaris ja no són només paper, són suports multimèdia on line que interaccionen cada cop més amb l'usuari.

1.800 participants de 113 països

La participació al Congrés i Fòrum d'editors ha assolit enguany una xifra rècord. Hi han participat 1.800 persones provinents de 113 països. Enguany s'ha celebrat el 60è Congrés i el 15è Fòrum d'editors d'una associació, la WAN, que es va fundar al final de la Segona Guerra Mundial amb l'objectiu d'assolir compromisos a nivell internacional i garanties per a salvaguardar la llibertat d'expressió, d'assegurar la producció de diaris i de crear un nou diàleg i intercanvi d'informació i de idees entre els representants de la premsa de tot el món. Cal dir que els representants dels diaris espanyols van entrar a la WAN el 1978 a través de l'AEDE.
L'ACPC és la primera associació de premsa catalana que forma part de la WAN.

Comenta aquest article