Informació general

La gestió i el manteniment de la urbanització Els Ametllers passa a mans de l'Ajuntament

Per Berta Ruiz

Una de les accions a realitzar properament serà instal·lar passos de vianants elevats al vial de Cavet, a l'alçada dels Ametllers

L'Associació de veïns Els Ametllers van reunir-se ahir al matí amb l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el regidor d'Espai Públic, Paisatge Urbà i Medi Ambient –Joan Mas–, la regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat –Laura Forcadell– i la regidora de barri –Maricel Llaveria– per tal d'abordar alguns dels principals temes que afecten al barri, i que s'han anat treballant des de la constitució de l'associació veïnal el passat mes d'octubre.

El president de l'Associació de veïns Els Ametllers –Antoni Tost– ha explicat a Revista Cambrils alguns detalls d'aquesta reunió, que principalment va tractar la recepció de la urbanització per part de l'Ajuntament, la millora de la mobilitat viària al barri i també d'altres qüestions com la instal·lació d'àrees de recollida selectiva.

L'Ajuntament recepcionarà la urbanització el proper mes de juliol

El passat 16 de febrer, es va aprovar en una assemblea de propietaris iniciar tots els passos per a que, en els propers mesos, l'Ajuntament de Cambrils pugui recepcionar la urbanització, i fer-se càrrec del manteniment i conservació de la zona. Recordem que fins ara, l'entitat urbanística s'encarregava de portar tot el tema de jardineria –manteniment mínim de les zones verdes del barri, poda dels arbres, neteja de l'arbrat–, això com la conservació de l'enllumenat de la urbanització i reparació de les voreres. Ara, s'està enllestint tot el procés de tramitació, per tal que l'Ajuntament pugui fer-se càrrec d'aquestes qüestions a partir del dia 1 de juliol, tant tota la qüestió de jardineria, enllumenat i reparacions a la via pública. Antoni Tost, president de l'associació veïnal, també va explicar que s'ha demanat al consistori cambrilenc que no es demori tot aquest procés, per tal que la urbanització no estigui "deixada" durant aquest període de traspàs de la seva gestió. De fet, segons ha comentat Tost a Revista Cambrils Diari Digital, el proper 17 de juny, el regidor d'Espai Públic, Paisatge i Medi Ambient –Joan Mas–, juntament amb tècnics municipals, aniran al barri per tal d'iniciar el projecte de treball que volen realitzar en la zona, especialment en les dues grans zones verdes de la urbanització: una d'aquestes té una superfície d'uns 8.000 metres quadrats i està situada davant del CEIP Guillem Fortuny i l'altra té una superfície de 4.000 metres quadrats i està a un extrem del carrer de Belgrad.

Antoni Tost explica que un cop l'Ajuntament se'n faci càrrec, els espais verds del barri milloraran paisatgísticament, ja que l'entitat urbanística només feia tasques mínimes de manteniment.

Millores en la mobilitat

Un altre dels punts importants tractats durant la reunió d'ahir va ser la millora de la mobilitat al barri. De fet, recordem que a meitats del passat mes de desembre l'Associació de veïns Els Ametllers van acordar amb l'Ajuntament un projecte de millora de la mobilitat i seguretat viària al barri.

Una de les primeres accions que es duran a terme, serà la instal·lació de dues plataformes elevades –amb ressalt– a banda i banda del vial de Cavet –a l'alçada de l'IES La Mar de la Frau– per tal de facilitar el pas dels vianants i de les bicicletes. També serviran per regular la velocitat dels vehicles. Aquestes millores hauran d'estar enllestides per al proper mes de setembre, de cara a l'inici del nou curs escolar.

Per altra banda, de cara al mes d'octubre s'iniciaran totes les tasques de la nova senyalització viària a l'interior del barri, amb tots els canvis que es van pactar en la reunió del passat 19 de desembre.

Contenidors de recollida selectiva

Una altra de les darreres millores al barri ha estat la instal·lació d'àrees de recollida selectiva, que inclouen sis contenidors en superfície –de poda, de rebuig, contenidor d'orgànic, paper, vidre i envasos–. Segons ha explicat Tost, fins ara es disposaven de contenidors on s'hi dipositaven totes les deixalles, i ara s'instal·laran cinc àrees de recollida en diferents punts del perímetre del barri, per tal d'evitar qualsevol possible molèstia als veïns. Està previst posar-ne dos al carrer d'Arístides Mallol, un al carrer de Belgrad –prop del CEIP Guillem Fortuny– i dues més al vial de Cavet.

Comenta aquest article