Cultura

Per cinquè any consecutiu, la Universitat Rovira i Virgili portarà a Cambrils tres cursos de la seva universitat d'estiu

Per Berta Ruiz



Santiago Castellà, Salvador Matas i Robert Benaiges durant la presentació dels cursos d'ahir
Enguany, i per cinquè any consecutiu, la Universitat Rovira i Virgili portarà a Cambrils la seva Universitat d'estiu, amb l'organització de tres cursos. Ahir, va fer-se la presentació dels cursos, que va comptar amb la presència de l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació –Salvador Matas– i el vicerector de la URV, Santiago Castellà.

Tres cursos amb temàtiques molt actuals

El primer d'aquests cursos serà el de "Cultures alimentàries i estils de vida en una societat globalitzada", que es farà entre els dies 30 de juny i 1 de juliol, amb un total de 15 hores. En aquest curs s'analitzaran els diferents estils alimentaris d'adaptació dels principals col·lectius d'immigrants arribats a Catalunya des del vessant identitari, socioeconòmic i sanitari.
El segon curs tindrà lloc del 2 al 4 de juliol i tindrà el títol de "La televisió a Catalunya: passat, present i futur", que se centrarà en el 25è aniversari de TV3. L'objectiu principal és revisar tot el recorregut i entendre el model televisiu català actual, així com apropar-se als eixos de futur.  I el darrer serà el curs de "Migracions, multiculturalisme i sistema educatiu", que tindrà una durada total de 20 hores, i es farà entre els dies 9 i 11 de juliol. Aquest curs tractarà de presentar des del punt de vista disciplinari l'antropologia social, per tal d'abordar el fenomen migratori, un dels més polèmics i de permanent actualitat.

El regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació –Salvador Matas– va voler destacar la intensa relació que des de Cambrils es manté amb la Universitat Rovira i Virgili, i el vicerector de la URV també va felicitar-se per aquesta 5a edició dels cursos d'estiu de la URV a Cambrils, perquè "configuren ja una bona trajectòria de treball". Per la seva part, l'alcalde de Cambrils també es va mostrar satisfet de la confiança mútua entre Cambrils i la universitat del nostre territori, una universitat, que segons va manifestar "col·labora, actúa i s'implica molt amb el seu territori".

Els tres cursos es faran al Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils, i per tal de fer les matriculacions cal adreçar-se al Servei de Gestió de l'Extensió Universitària, a través de la pàgina web de la universitat www.urv.cat –on hi apareix tota la informació sobre els cursos d'estiu– o bé trucant als telèfons 977 256 582 i 977 559 596. Tot i que no hi ha un límit de places, es preveu que cada curs pugui acollir a una trentena d'inscrits.
Els cursos també estan oberts a tots els ciutadans, que podran disposar d'un 25% de descompte en matrícula presencial, i també s'acreditaran els cursos al professorat no universitari.

Comenta aquest article