Cultura

Es clouen els cursos oferts per l'Oficina de Català de Cambrils durant aquest curs 2007-2008

Per Redacció



Anna Saperas i Helena Martínez-Ferreruela, durant l'acte del passat divendres
El passat divendres 6 de juny a la sala d'actes del Centre Cultural i Ocupacional, es va celebrar l’acte de cloenda dels cursos que ha ofert el Consorci per a la Normalització Lingüística des de l’Oficina de Català de Cambrils entre l’octubre de 2007 i el maig de 2008. També hi van ser presents els més de 40 voluntaris que han participat en el programa “Voluntariat per la llengua” en aquest curs, així com les entitats i els establiments adherits. L'acte també va comptar amb la presència del regidor de Cultura –Joan Recasens–, la directora del Centre de Normalització Lingüística de l'àrea de Reus –Anna Saperas–, la responsable de l'Oficina Local del Català –Helena Martínez-Ferreruela– així com el professorat dels cursos.

Durant aquest acte es van lliurar els certificats a l'alumnat i voluntaris lingüístics, que també van oferir a tot el públic assistent l'espectacle "Poemes, cançons i balls del món". Els alumnes van llegir i van cantar textos i cançons d'arreu del món, des de Uruguai, Xile, Argentina, Romania, Bolívia, Marroc, França, Rússia, Colòmbia, Andalusia i Catalunya. En el decurs de l'acte també es va anunciar la guanyadora del sorteig d’un sopar amb la seva voluntària lingüística en un dels restaurants adherits a “Voluntariat per la llengua”. Aquesta va ser Fatima Souki, que va comprar a sis dels establiments adherits a la campanya: el Forn Sant Salvador, Licors Morell, Punt Doc, Llibreria Serra i Ferreteria Cambrils.

650 inscrits durant el curs 2007-2008

En els dos quadrimestres del curs 2007-2008, d’octubre a gener i de febrer a maig, hi ha hagut un total de 650 inscrits, un 30% més que el curs anterior. En relació amb l’oferta de cursos presencials se n’han impartit un total de 24: onze cursos de nivell Bàsic, cinc cursos de nivell Elemental, tres cursos de nivell Intermedi i tres més de nivell de Suficiència, a més de dues edicions del curs “Català d’urgència al restaurant”, adreçat al personal del sector de la restauració. També s’han ofert 36 places per cursar a distància els nivells Intermedi i de Suficiència.

Comenta aquest article