Informació general

La Fira del Cavall de Cambrils 2008 serà l'edició que comptarà amb més nombre de cavalls

Per Anna Fargas

D'esquerra a dreta: Glòria Merino, Robert Benaiges, Oliver Klien, Josep M. Castro i Lluís Planas, durant la roda de premsa de presentació
D'esquerra a dreta: Glòria Merino, Robert Benaiges, Oliver Klien, Josep M. Castro i Lluís Planas, durant la roda de premsa de presentació

Ahir al matí a les instal·lacions de l'Hotel Mònica es va fer la presentació d'aquesta novena Fira del Cavall, on van intervenir Robert Benaiges –alcalde de Cambrils–, Oliver Klein –regidor de Promoció de la Ciutat–, i tres dels organitzadors de la Fira del Cavall –Josep M. Castro, Glòria Merino i Lluís Planas–. En aquesta presentació, Benaiges va voler destacar que aquesta és la tercera fira que es fa en poc temps a Cambrils, "aquestes últimes setmanes s'ha demostrat la vitalitat de la ciutat, amb la Fira Marítima, la Fira Multisectorial i ara la Fira del Cavall". Per la seva banda, Josep M. Castro va voler destacar que aquest és l'any que hi haurà més cavalls i el renom que està adquirint arreu de l'estat la Fira del Cavall de Cambrils, "venen els millors cavalls i els millors genets d'Espanya, en els darrers anys qui ha guanyat el concurs a Cambrils ha guanyat el Campionat d'Espanya". Pel que fa a la procedència dels cavalls, en el 2007 el 50% provenien de Catalunya, i l'altre 50% de la resta de l'estat.


La Fira, organitzada per l'Associació d'Aficionats als Cavalls de Pura Raça Espanyola de Cambrils i l'Entitat Firal de Cambrils - Àrea de Promoció de Ciutat de l'Ajuntament de Cambrils, es durà a terme des del dia 5 fins el 8 de juny en la zona situada darrere el Parc del Pinaret a tocar de la pista d'atletisme. Oliver Klein va comentar que durant aquests dies es tallarà el vial d'accés a la pista d'atletisme, "però la gent podrà entrar pel camí del cementiri". 

En la zona ja s'ha instal·lat la carpa, amb un aforament de grades per a 1400 persones, i els 260 boxes per a cavalls, en una superfície total ocupada de 15.000 m2. Pel que fa a les grades, Klein va explicar que "s'han hagut de reforçar amb sorra, per la pluja que ha caigut aquests dies". A més també hi haurà una zona comercial amb menjar i venda de productes relacionat amb el món del cavall.

Pel que fa a la venda d'entrades per veure l'espectacle, que té un preu de 6 euros, es poden adquirir al Patronat de Turisme fins demà, i després al recinte firal.

Incorporació del jutge lineal, espectacle amb els cavalls de "Sa Creueta" de Menorca i la participació de 7 cobres

Una de les novetats que més es va voler destacar des de l'organització és la incorporació de la figura del jutge lineal en el Concurs Morfològic. La figura d'aquest jutge ve determinada pel Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí i per l'Associació Nacional de Criadors, i té l'objectiu, tal i com va explicar Lluís Planas, d'establir un control "que a vegades no hi era dintre del sistema de selecció en el concurs".

A més Gloria Merino també va voler destacar que en el Concurs Morfològic hi participaran 7 cobres "que són tres eugues juntes i és difícil de trobar-ne tantes en un concurs".

Pel que fa a l'espectacle que es podrà veure les nits de divendres i dissabte i el vespre de diumenge, hi participaran 20 cavalls, 12 del Club Hípic "Sa Creueta" de Menorca, que ja van venir fa 4 anys, i 8 més de les hípiques Tomàs Santiago i Antonio Santiago.

4 dies de concurs i espectacle

Demà ja s'iniciarà el Concurs Morfològic durant tot el dia i les proves no finalitzaran fins el dissabte al matí. Pel que fa a la inauguració es durà a terme el divendres al vespre i just després donarà inici la primera representació de l'espectacle eqüestre dels cavalls de "Sa Creuta".

Cal destacar que dissabte a la tarda tindran lloc els Premis Especials, i diumenge al matí es realitzarà la joranda de portes obertes d'equitació terapèutica a càrrec de Belen Hernàndez i l'entrega de premis del Concurs Morfològic.

Els actes finalitzaran diumenge al vespre amb la darrera representació de l'espectacle eqüestre.

S'espera la visita de 20.000 persones

Des de l'organització es va comentar que uns dels principals beneficiats d'aquesta fira seran els comerços, hotels i restauradors de Cambrils, ja que s'espera la visita d'unes 20.000 persones, entre aquestes molt públic professional que vindrà a realitzar contactes, a més, pel que fa al nombre de participants, entre genets, cuidadors, presentadors, veterinaris, propietaris i familiars es va fer un càlcul aproximat d'unes 1000 persones més.

Comenta aquest article