Cultura

L'escriptor Andreu Sotorra intercanvia impressions amb els lectors infantils i juvenils de la Biblioteca

Per Berta Ruiz

L'escriptor Andreu Sotorra, en un moment de la trobada amb els joves lectors de la Biblioteca Municipal

L'escriptor reusenc Andreu Sotorra va ser el passat divendres a la tarda a la Biblioteca Municipal per participar en una trobada amb els integrants dels clubs de lectura infantil i juvenil, per tal de comentar i respondre a les inquietuds dels seus lectors vers les dues obres llegides com: "Kor de parallamps" i "Les dentz del Quel", així com d'altres qüestions i dubtes que van anar sorgint durant la tertúlia.

Moments abans d'iniciar-se aquesta trobada, l'escriptor -i també periodista, crític literari i radiofònic- va voler atendre a Revista Cambrils Diari Digital i va mostrar les seves inquietuds amb l'organització d'aquestes trobades entre l'escriptor i els seus lectors. Andreu Sotorra va comentar que és importants per als autors, però també per als lectors -especialment els més joves- poder compartir aquest tipus de trobades, ja que "acostuma a ser molt positiu i a còpia dels anys que ho estic fent, cada vegada hi ha més bon treball a les biblioteques i centres". De fet, Andreu Sotorra va voler explicar l'excel·lent tasca que s'està fent a l'institut de La Mar de la Frau, ja que durant tot el curs han estat treballant una novel·la seva –"Silencis de la boca de la mina"– però a banda, aquesta lectura s'ha complementat amb un treball de totes les àrees, s'ha involucrat a tot el professorat i fins i tot als pares. A més, properament tancaran aquesta activitat amb un ruta literària per Reus -ciutat per on transcórrer bona part de la història durant els anys 30- i recorreran aquells espais que encara es conserven i aquells que ja no existeixen.

L'escriptor reusenc també va valorar la situació actual del llibre i de la literatura en general, en un món en què els mitjans audiovisuals com internet, la televisió, els videojocs o els CD i DVD, han anat guanyant molt de pes en el dia a dia de la gent. Per Sotorra, "abans el llibre, era el rei de la selva. Nosaltres venim de la cultura del paper, i per això ens sembla que hi ha el perill que el llibre desaparegui, però això no passarà. Totes aquestes criatures són de la generació de la pantalla i per tant, el llibre el coneixen com un element més".

Comenta aquest article