Cultura

Prop d'un centenar de persones assisteixen a la presentació de "Cambrils, paisatges urbans", de Revista Cambrils Audiovisuals

Per Redacció

 
 
 A dalt, Joan Recasens, Marcel Blázquez i Robert Benaiges durant els parlaments. A sota, el públic assistent a la presentació de "Cambrils, paisatges urbans"
Prop d'un centenar de persones van assistir ahir al vespre a la presentació del reportatge "Cambrils, paisatges urbans", elaborat per Revista Cambrils Audiovisuals. El reportatge, de 54 minuts de durada, fa una anàlisi del creixement urbanístic del municipi de Cambrils durant els darrers 50 anys que és el període en què Cambrils s'ha transformat completament i ha experimentat un creixement demogràfic espectacular passant dels 4.000 habitants que hi havia als anys 50 als més de 30.000 que hi ha en l'actualitat.

"Cambrils, paisatges urbans", s'il·lustra amb imatges d'aquests darrers 50 anys, amb fotografies i imatges audiovisuals corresponents als anys 60 i 70 que s'han pogut recuperar fruit d'un exhaustiu treball de recerca. A més, es compta amb les explicacions de Jesús Coll, arquitecte municipal de Cambrils, Salvador Anton, doctor en Geografia, Medi Ambient i Ordenació del Territori de la URV, i Albert de Pablo, arquitecte redactor del POUM.

El reportatge audiovisual presentat ahir s'editarà, properament, en format DVD i es distribuirà gratuïtament entre els subscriptors de Revista Cambrils.

Aquest és el tercer treball que Revista Cambrils Audiovisuals editarà en format DVD. El primer va ser "La força d'una rierada", l'any 2004, i el segon "Revista Cambrils, 50 anys pàgina a pàgina", l'any 2006.

Els parlaments

Abans de l'inici de l'acte hi va haver uns breus parlaments. El president de l'Associació Cultural Revista Cambrils, Marcel Blázquez, va fer una explicació del projecte audiovisual que ahir es presentava. A continuació va prendre la paraula l'exregidor d'Urbanisme Joan Recasens, que és qui en el seu moment va donar suport a aquest projecte, que va destacar la tasca que han portat a terme, amb encerts i també amb errades, les persones que han estat al càrrec de l'àrea d'Urbanisme al llarg dels anys.
Finalment, l'alcalde, Robert Benaiges, va agrair la tasca que fa Revista Cambrils tant en el tractament de l'actualitat cambrilenca com en la recuperació dels temes històrics.

L'equip humà

El reportatge ha estat dirigit i coordinat per Marcel Blàzquez que juntament amb Manel Tarés també ha intervingut en el guió. L'edició, realització i muntatge han anat a càrrec d'Anna Fargas. El reportatge compta amb la música original composada per Àlex Galera. La producció ha anat a càrrec de Revista Cambrils Audiovisuals, l'enregistrament de les imatges les han fet Anna Fargas, Jordi Moreno i Judit Pinazo. La veu en off del reportatge ha anat a càrrec de Alba Colom i l'enregistrament d'àudio i postproducció de Pau Fargas.
El grafisme i el disseny gràfic l'ha realitzat Marcel Blàzquez.

S'han utilitzat imatges de les pel·lícules "Cambrils, belleza i tipismo del Mediterràneo", de Pedro Balañà; "Hasta pronto Cambrils", de Jaume Fontanet; "Cambrils, sol, marinada i romesco", de Joan Baptista Ferrando, i "imatges del port i de la subhasta del peix", de Lluís Domingo. També s'han utilitzat fotografies de l'arxiu gràfic de la Revista Cambrils i de l'arxiu de Ramon Ortiga.

Comenta aquest article