Cultura

Es presenta el 1r Premi de narrativa Vila de Cambrils Josep Lluís Savall i els premis de pintura i fotografia Vila de Cambrils

Per Berta Ruiz

Joan Recasens, Robert Benaiges i Gemma Massagué, ahir en la roda de premsa de presentació
Joan Recasens, Robert Benaiges i Gemma Massagué, ahir en la roda de premsa de presentació

Des de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils es van presentar ahir en roda de premsa les bases del 28è Premi de Pintura Vila de Cambrils 2008, el 22è Premi Internacional de Fotografia Vila de Cambrils i, com a novetat destacada d'enguany, el 1r Premi de narrativa marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall.

En la roda de premsa de presentació hi van ser presents l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils –Joan Recasens– i la tècnica de Cultura –Gemma Massagué–, que van avançar alguns detalls de les bases dels tres premis corresponents a l'edició d'enguany.

1r premi de narrativa marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall

Enguany, i com a novetat destacada es farà la primera edició del Premi de narrativa marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall. Segons va explicar Joan Recasens, "volíem fer un premi literari i consideràvem que el tema de la mar era important i que ens podia donar una distinció respecte a la resta de premis de les contrades. Enguany l'engeguem i a més, aquest premi també té la connotació que porta el nom de Josep Lluís Savall que és una figura important dins de la literatura marítima arreu de Catalunya". De fet, gràcies a Josep Lluís Savall es van recuperar moltes paraules del parlar mariner de Cambrils, amb la publicació del llibre l'any 1991 "El vocabulari dels pescadors de Cambrils".

Les obres hauran d'estar escrites en llengua catalana i en qualsevol modalitat de gènere narratiu com novel·la, recull de contes, dietari o llibre de viatges, amb el mar com a element principal en el què es desenvolupi l'acció. L'extensió de les obres serà d'un mínim de 100 pàgines i un màxim de 250, i el termini de presentació de les obres finalitzarà el 30 de setembre d'enguany. L'autor de l'obra guanyadora rebrà un premi en metàl·lic de 3.500 euros a comptes de drets d'autor. El premi també inclou l'edició de l'obra a càrrec de l'Editorial Cossetània. El veredicte del jurat es farà públic el 30 de novembre, en el marc del lliurament dels Premis Vila de Cambrils.

22è Premi Internacional de fotografia i 28è Premi de Pintura Vila de Cambrils

Pel que fa als altres dos premis d'enguany, les respectives bases presenten poques novetats. Del premi de pintura cal destacar que la temàtica és lliure i s'hi poden presentar artistes d'arreu majors de 18 anys. El termini de presentació de les obres és des del 9 de setembre al 10 d'octubre i la quantia econòmica dels premis serà de: 2.500 euros el primer premi, 1.800 euros el segon premi, 1.400 euros el tercer premi i 1.000 euros per al premi de promoció local.

Dins del 22è Premi Internacional de Fotografia Vila de Cambrils, cal destacar que la temàtica de les obres podrà ser lliure i s'hi poden presentar fotògrafs aficionats o professionals. En aquest cas, el termini de presentació d'obres finalitzarà el dia 24 d'octubre. S'adquiriran un total de 10 obres amb un premi de 200 euros cadascuna, i aquestes passaran a formar part de la fototeca local, gestionada per l'Agrupació Fotogràfica Cambrils.

Comenta aquest article