Esports

L'atleta cambrilenca Sílvia Gutiérrez es proclama campiona de Catalunya de proves combinades

Per Pere Ferrando

Durant aquest passat cap de setmana es va disputat el campionat de Catalunya de proves combinades en les categories cadet, infantil i aleví. L’escenari del campionat va ser l’Estadi Municipal d’Atletisme de Valls, i per part del Club Atletisme Cambrils hi van participar cinc atletes.

Carolina Molina i Alba Mena, en categoria aleví

En la categoria aleví, hi van participar dues representants locals, Carolina Molina i Alba Mena. Aquestes van iniciar la competició amb la prova dels 60 metres tanques, en la què van quedar 2a i 3a respectivament en la segona sèrie, amb marques de 10”8 i 11”0 respectivament. A continuació van disputar el llançament de pes, on l’Alba va quedar 7a. amb 6'15 metres i la Carolina va quedar la 13a. amb 5'12 metres.
Tot seguit van competir en la prova de salt de llargada. La Carolina va guanyar la prova amb un salt de 3'97 metres, distància que representava un nou rècord de Cambrils, millorant en 6 centímetres. l’anterior rècord que ella ja ostentava. Per la seva part, l’Alba va quedar 11a. amb 3'53 metres. Per acabar, van prendre part als 60 metres llisos. La Carolina va guanyar la segona sèrie amb 9”2, mentre que l’Alba va ser 3a amb 9”7.
En el total del tetratló, la Carolina va acabar en 5a posició amb 1.481 punts. Amb aquest registre va batre el rècord de Cambrils en poder d'Helene Rodríguez amb 1.463 punts. L’Alba va acabar en la 11a.posició amb 1.336 punts.

Competició en la categoria cadet

A la tarda hi van participar tres atletes cadets, la Sílvia Gutiérrez, la Tania Borrero i la Nastia Skrynnyk.
La primera prova van ser els 100 metres tanques. A la primera sèrie la Tania era segona amb una marca de 18”9, mentre que la Nastia acabava tercera amb 20”8. A la segona sèrie, la Sílvia guanyava la cursa parant el cronòmetre amb un temps de 15”7 que suposava ser un nou rècord de Cambrils cadet, que tenia ella mateixa amb una dècima de segon més. A més, assolia la marca mínima per a participar al campionat d’Espanya de la categoria.
A continuació va tenir lloc el salt d’alçada. La Sílvia superava el llistó a 1'45 metres, 2 centímetres per sobre de la seva marca. La Nastia superava el 1'24 metres mentre que la Tania s’havia de conformar amb un millor salt de 1'15 metres. Per acabar la primera jornada, prenien part al llançament de pes. La Tania guanyava la prova amb un millor llançament de 9'82 metres. La Sílvia era segona amb 8'93 metres i la Nastia 4a. amb 8'14 metres, 59 centímetres per sobre de la seva marca personal.

Finalitzada la primera jornada, la Sílvia encapçalava la competició amb 1.748 punts, un parcial força superior al que va fer quan va assolir el rècord de Cambrils. La Tania era 5a. amb 1.161 punts i la Nastia 7a. amb 980 punts.

Segona jornada de competició

Començava la segona jornada amb el salt de llargada. La Sílvia guanyava la prova batent el rècord de Cambrils tant en la categoria cadet com en l'absoluta amb un millor salt de 5'04 metres, millorant en 4 centímetres l’anterior registre en poder de l’Elisa Laguna. La Tania feia marca personal amb 4'58 metres, mentre que la Nastia feia tres intents nuls.

A continuació va tenir lloc el llançament de javelina. La Tania assolia la 2a. posició del concurs amb un millor llançament de 22'73 metres, millorant en més de 5 metres la seva marca personal. La Sílvia era 3a. amb 21'56 i la Nastia 6a. millorant la seva marca personal amb un millor llançament de 19'01 metres.

A manca de la darrera prova, els 100 metres llisos, la Sílvia encapçalava la classificació i amenaçava el rècord Territorial de la prova. La Nastia guanyava la primera sèrie amb una marca de 13”5. A la segona, la Sílvia entrava en segon lloc amb 13”0 i la Tania era 4a. amb 13”7.
D’aquesta manera la Sílvia es proclamava campiona de Catalunya amb 3.364 punts. Amb aquesta marca batia el rècord de Cambrils i el rècord Territorial, millorant en 41 punts la marca anterior.
És la primera vegada a la història del Club que una atleta femenina guanya el Campionat de Catalunya en aquesta disciplina.
Per altra banda, la Tania era 5a. amb 2.562 punts i la Nastia 8a. amb 1.896 punts

Una excel·lent estadística que s’espera tingui continuïtat el proper cap de setmana a la fase prèvia del Campionat de Catalunya en categories d’iniciació que es disputarà a Manresa.

Comenta aquest article