Informació general

Els pescadors del Mediterrani s'uneixen per reclamar solucions als seus problemes

Per Berta Ruiz

Aspecte del port de Cambrils

Els pescadors de tot l'estat espanyol –tot el litoral del Mediterrani i també una representació dels ports pesquers del nord d'Espanya–, juntament amb pescadors de França i Itàlia van reunir-se el passat dissabte 10 de maig a Tarragona per tal d'exigir solucions als respectius govern i a la Unió Europea per fer front a tots els problemes que pateix el sector des de fa anys.

Uns 500 representants del sector dels tres països van participar en aquesta reunió, tot i que la trobada no va ser convocada per cap de les confraries participants, ni per cap institució superior d'aquest sector. Alguns dels temes que es van denunciar en aquesta reunió van ser sobretot, el continu augment del preu del gasoil, les massives importacions de peix i també l'enduriment de la normativa –especialment en matèria de seguretat– que encareix molt la situació d'aquest sector. Pel que fa al preu del gasoil, un dels principals problemes del sector, cal destacar que en només tres anys el preu del litre del gasoil ha passat dels 0'47 euros als 0'74. A banda, algunes comunitats autònomes com Catalunya, encara no han rebut les subvencions al combustible, tal i com se'ls hi va prometre l'any 2005.

També es va decidir crear una comissió conjunta amb representants de tots els ports pesquers presents en la reunió de Tarragona. La selecció de cadascun dels representants va fer-se de manera voluntària. De Cambrils hi van assistir un total de sis pescadors, i el representant del sector cambrilenc serà Pere Miquel Rebull.

Aquesta comissió representarà al sector pesquer dels tres països a la Unió Europea per reclamar solucions als seus problemes. Els pescadors també van demanar a les administracions que s'involucrin més amb el sector i impulsin mesures per millorar i reactivar el sector.

Comenta aquest article