Informació general

Es troben les restes d'un antic paviment situat al llarg del carrer del Cardenal Vidal i Barraquer

Per Berta Ruiz

Aspecte del paviment trobat al carrer del Cardenal Vidal i Barraquer aquesta setmana

Les obres de remodelació dels carrers del Barri Antic segueixen traient a la llum les restes de les antigues fonamentacions medievals que envoltaven el barri.

Si a principis d'aquest mes de maig es van trobar les fonamentacions d'una de les torres de la muralla, situada al carrer de Gimbernat al costat del passeig d'Albert, aquests darrers dies també s'han trobat les restes del que podria ser l'antic paviment medieval situat al llarg del carrer del Cardenal Vidal i Barraquer en la seva part més propera al passeig d'Albert. El paviment està format per pedres col·locades de forma transversal, una al costat de l'altre i que queda a mig metre, aproximadament, per sota de l'actual paviment. A la part del carrer que conflueix amb el passeig d'Albert també ha aparegut els fonaments de la muralla i de la contramuralla que envoltava la població.

Un equip d'arqueòlegs de l'empresa Àpex està treballant en la zona, ja que durant les obres s'està comptant amb el control tècnic d'un equip de professionals que supervisen les possibles troballes de restes arqueològiques a la zona.

Canalització al carrer de Foix

Al carrer de Foix també han aparegut restes d'antigues infraestructures. A la part del carrer propera al carrer de Sant Plàcid s'ha trobat les restes del que sembla una antiga canalització d'aigües.

Comenta aquest article