Cultura

Surt a la venda "Un petit viatge", el primer treball discogràfic en solitari del cantautor XavisS

Per Lluís Rovira i Barenys, Berta Ruiz



XavisS amb el seu darrer treball discogràfic "Un petit viatge"
El jove cantautor XavisS ha publicat recentment el seu primer treball discogràfic en solitari sota el títol de "Un petit viatge". Aquest músic reusenc, que està a punt de fixar la seva residència a Cambrils ha volgut explicar a Revista Cambrils Diari Digital alguns detalls d'aquest treball "molt íntim i personal".

Membre del grup "Mai toquem junts"

XavisS va iniciar la seva trajectòria musical amb la formació "Mai toquem junts", amb la què hi va estar uns set o 8 anys i va editar dos discos. L'any 2003 però, el grup va desfer-se i els quatre components del grup van continuar la seva trajectòria de manera individual, segons explicava XavisS, ""Mai toquem junts" va ser l'eina per posar-me dins del món de la música, però l'any 2003 ho vam deixar córrer tot i que les coses ens anaven bé. Però sempre arriba un moment que hi han d'haver canvis, i a més a nivell català ja havíem fet moltes vegades el circuit i vam optar per agafar vies separades".

Després d'uns anys apartat de la música, la discogràfica Picap va proposar a XavisS fer un disc en solitari. Amb el projecte a la mà, XavisS va començar a treballar en les cançons, i durant els mesos de setembre i octubre de 2007 es va gravar, mesclar i masteritzar el disc en els estudis de Jordi Armengol, el productor d'aquest treball discogràfic. Sobre la figura del seu productor, XavisS va destacar la important relació d'amistat que manté amb ell des de fa anys, i amb el que també ha compartir escenari, i amb qui tenia molt clar que havia de ser el seu productor quan gravés un disc, "estic molt acostumat a treballar amb ell, i m’agrada com queden les coses. I amb el Jordi crec que hem aconseguit el resultat que estàvem buscant".

"Un petit viatge" són deu històries personals

Sota el títol de "Un petit viatge", el CD recull un total de deu cançons, deu històries, que tal i com explica XavisS completen "un disc molt íntim i molt d'autor". A banda, segons afirma, ha hagut de fer "una mica de transformació", ja que venint d'una banda de rock, ha fet un disc molt més pausat, molt més d'autor, més per escoltar.

En la gravació del disc va comptar amb la col·laboració de Adrià Farré als teclats, Adrià Saura al baix i Jordi Armengol a les guitarres, baix, programació, teclats i percussió.

L'estrena del disc va fer-se fa unes setmanes a Mallorca i també a Reus, i ja ha fet alguns concerts acústics per diferents poblacions. Uns concerts que tenen un format força diferent als què tenien els de la formació "Mai toquem junts". Ara, segons comenta XavisS, són més íntims i només compta amb l'acompanyament d'un guitarrista, un teclista i la seva veu.

Situació actual del panorama musical

El jove cantautor reusenc també va voler reflexionar sobre la situació actual del panorama musical, de fet, segons ell mateix va apuntar, "la música està patint molts canvis i té dues vessants: una positiva i una negativa. La negativa és que costa molt vendre discos, i que la gent també s'ha acostumat a descarregar música gratuïtament. La part positiva és que a nivell d’internet i pàgines com Myspace tens la possibilitat d’arribar a molta més gent que no pas abans. Potser abans depenies molt de sonar diàriament a les emissores de ràdio i dels mitjans per tenir un nom". Sobre aquesta qüestió, el músic apuntava que "hi haurà un moment que la música gratuïta frenarà a nivell legal. El que passa és les noves generacions pugen amb el 'xip' de la música gratuïta, i això no ho pots canviar. Suposo que les discogràfiques també s’hauran de posar al dia i hauran de treure els ingressos d’altres llocs".

Per tenir més informació d'aquest primer treball discogràfic de XavisS es poden visitar les adreces www.xaviss.cat i www.myspace.com/xaviss.

Comenta aquest article