Societat

Revista Cambrils guanya el premi de Periodisme Premsa Comarcal per un reportatge on line de la Nit del Foc

Per Redacció

 
 
 A dalt, Marcel Blázquez recull el reconeixement a Revista Cambrils pels més de 50 anys de mans de Carles Duarte i en presència del conseller Joan Manel Tresserras. A sota, un moment de la ponència en la que hi van intervenir, d'esquerra a dreta, Xavier Domènech, Lluís Rovira, Antoni Cortés i Joan Checa


Lluís Rovira recull el premi de mans de l'alcaldessa de Valls, Dolors Batalla, i en presència del president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fugué, i el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach
            



















Revista  Cambrils ha estat un dels guanyadors de la segona edició dels premis de Periodisme Premsa Comarcal a la protecció i diversitat cultural als territoris de parla catalana. Aquest premi, organitzat per l'Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), està dividit en quatre categories que són premsa escrita, premsa on line, ràdio i televisió. Revista Cambrils va ser el guanyador de la categoria de premsa on line pel reportatge sobre la celebració de la XVI Nit del Foc, un reportatge que consta de text, galeria fotogràfica, vídeo i la participació dels lectors a través dels comentaris.

El lliurament del premi es va fer aquest passat divendres a Valls, en el marc del Congrés que l'ACPC ha realitzat el divendres i dissabte passat a la capital de l'Alt Camp. L'acte de lliurament dels premis es va fer a la sala de plens de l'Ajuntament de Valls i va comptar amb la presència del president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach; el secretari dels Mitjans de Comunicació del govern de la Generalitat, Carles Mundó; el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fugué; el president de la Fundació Lluís Carulla, Carles Duarte i l'alcaldessa de Valls, Dolors Batalla. En el decurs d'aquest acte, el sociòleg i president de FUNDACC, Salvador Cardús, que va pronunciar una conferència.

En l'apartat de premsa escrita va resultar premiat un reportatge publicat al suplement Presència titulat "L'escola del segle XXI". En ràdio va guanyar el reportatge "La Perpinyà amagada" emès a Catalunya Ràdio mentre que en televisió va guanyar un reportatge de Canal Reus TV titulat "El vi Kosher".

El premi de Periodisme Premsa Comarcal, dotat amb 1.500 euros, és el primer guardó que Revista Cambrils guanya en l'apartat digital.

Reconeixement als més de 50 anys d'existència

Revista Cambrils, a més, va ser una de les 22 publicacions de l'ACPC que va rebre el reconeixement per tenir més de 50 anys d'existència. L'entrega d'aquest guardó es va fer en el decurs del sopar de gala celebrat el passat divendres a la nit i que va estar presidit pel conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Joan Manel Tresserras; el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; l'alcaldessa de Valls, Dolors Batalla i el president de l'ACPC, Estanis Alcover.

Intervenció de Revista Cambrils al Congrés

Prop d'una trentena de ponents, repartits en 10 sessions, van prendre part en el Congrés de l'ACPC celebrat el divendres i dissabte passat al Teatre Principal de Valls. El director de Revista Cambrils, Lluís Rovira, va ser un dels ponents de la sessió que portava per nom "Quines són les millors estratègies per augmentar les audiències en els mitjans impresos i on line", al costat de Joan Checa, director gerent d'Editorial Pàgina Cero, Antoni Cortés, director de La veu de l'Anoia i Xavier Domènech, director adjunt de Regió 7.

Lluís Rovira va explicar el model comunicatiu de Revista Cambrils a través dels diferents suports comunicatius que està desenvolupant tant en premsa escrita com on line i audiovisual, així com l'augment d'audiència que ha suposat el diari digital, posat en marxa ara fa dos anys i mig.

Comenta aquest article