Informació general

Un fort temporal de llevant provoca la caiguda de més d'un centenar d'arbres a Cambrils

Per Anna Fargas

El mar va escombrar diverses platges com la del Regueral

Un fort temporal de llevant, amb vent i pluja, va provocar nombroses destrosses a Cambrils aquest passat dissabte. L'aigua va caure de forma continuada durant tot el matí i, a la tarda, la pluja va ser més intermitent. El vent es va fer present en forma de ratxes i remolins intensos a partir de les 11 del matí i fins a primera hora de la tarda.
Segons les dades que apareixen a la pàgina web www.meteocambrils.com, l'estació meteorològica de la Parellada va registrar un vent de 84 km/h i una precipitació de 62 l/m2, i la del Regueral ratxes de vent de 71 km/h i 58 l/m2. Joan Carles Pallejà, creador de Meteocambrils, ha explicat, en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, que "ha estat la llevantada més forta dels darrers 2 anys, a més les ratxes de vent a primera línia de mar segurament van ser més fortes del que indiquen les estacions".

El temporal va provocar la caiguda de nombrosos arbres

Durant bona part del dia la brigada de jardineria va estar treballant amb els més d'un centenar d'arbres que van quedar malmesos pel temporal en diverses zones del municipi. Aquestes caigudes d'arbres també van provocar talls en diverses vies de circulació.

Prop del càmping Joan van caure dos pins de dimensions considerables. Un d'ells es trobava en els jardins de l'edifici Filadelfia i va caure d'arrel, al segon pi, que estava fora de la propietat privada, se li va partir el tronc prop de la base. A la zona de la platja, en el carrer de Vinyols i el carrer d'Esteve Anguera la brigada va haver de recollir quatre acàcies grans. Al Vial del Cavet, la brigada també va haver d'actuar tallant pel tronc unes acàcies joves, les quals es van triturar al moment per tal de substituir-les més endavant. A més, prop de l'estació d'autobusos uns plataners joves van quedar inclinats pel vent i es van poder observar nombroses rames, sobretot de plataners, escampades per moltes zones del municipi.

Joan Carles Pallejà ha explicat que el fet que caiguessin tants arbres es deu a la combinació del vent de llevant i la pluja, ja que "els arbres estan acostumats al vent de mestral i ja estan inclinats en aquesta direcció, en canvi el fort vent de llevant que va bufar anava en direcció contrària i això, acompanyat de l'aigua que estovava la base, va provocar les caigudes".

D'altra banda, tota la filera d'arbres plantats recentment al nou passeig litoral de ponent van aparèixer tombats pel vent. En aquesta zona l'aigua va colpejar les esculleres del litoral i va provocar alguna destrossa en les obres de remodelació del passeig.

El mar va escombrar les platges cambrilenques

El vent de llevant va provocar fortes onades que van escombrar algunes platges de Cambrils, com per exemple la platja del Regueral on l'aigua va arribar fin les escales del passeig, o l'Horta de Santa Maria on es va inundar un tram del passeig. La platja del Cap de Sant Pere també va rebre l'impacte de la llevantada emportant-se una part de la sorra d'alguns trams. A més, la baixada de porqueria del barranc de Barenys, a Salou, es va fer evident en el tram proper de la platja cambrilenca del costat.

A més l'aigua que va caure durant tot el dia va provocar que saltessin les tapes d'algunes clavegueres com la de la rotonda de davant del Patronat de Turisme.

El temporal també va afectar les comunicacions interurbanes. Els trens van patir retarda de fins a quatre hores motivats per problemes en la línia entre Barcelona i Cambrils.

Comenta aquest article