Informació general

Un documental sobre Sierra Leone enceta les VI Jornades Interculturals i Solidàries

Per Berta Ruiz

El passat divendres al matí es van presentar al Centre Cultural i Ocupacional les VI Jornades Interculturals i Solidàries, amb el primer acte que encetava tota una setmana d'activitats i xerrades, i que va comptar amb la presència de Pemi Fortuny –excantant del grup Lax'n' Busto– i Yasmina M. Cánovas, que van presentar el documental "Guerra? Sierra Leone. Lluitadors per la pau". Abans però, els regidors de Polítiques Socials i Salut –Maricel Llaveria– i el regidor de Promoció de Ciutat i Relacions Cíviques –Oliver Klein– van ser els encarregats d'avançar la programació de les jornades que tindran lloc del 12 al 17 de maig.


Festa de la Interculturalitat, la solidaritat i el comerç just

La regidora de Polítiques Socials i Salut –Maricel Llaveria– va avançar les activitats de l'acte central d'aquestes sisenes jornades, que serà la Festa de la Interculturalitat, la solidaritat i el comerç just, que es farà el proper dissabte al Parc del Pescador durant tot el dia. Des de les dotze del migdia i fins les deu del vespre, tindrà lloc la Fira de la Solidaritat i l'exposició dels projectes de cooperació al desenvolupament de les ONG cambrilenques.
També es faran tallers de la diversitat com aprendre a fer trenes africanes, escriptura àrab o henna; hi haurà degustació i venda de productes de comerç just, jocs i tallers de sensibilització. A la tarda també hi haurà un espai de contacontes –a càrrec de l'AMPA del CEIP Cambrils– i a dos quarts de vuit de la tarda s'iniciarà la degustació de gastronomia internacional. El preu de la degustació serà de 3 euros i per als menors de 12 anys serà d'1'5 euros. A partir d'aquesta mateixa hora també es faran espectacles de dansa i música amb un show polinesio, l'actuació del Coro Rociero Virgen del Camino de l'Associació de Veïns de Nou Cambrils, un espectacle de Mariachi i una actuació de percussió africana.

Per la seva banda, el regidor de Cooperació i Solidaritat –Oliver Klein– també va avançar alguns detalls de la 2a edició de Cinema Solidari que projectarà a partir d'avui mateix al Cinema Rambla algunes projeccions cinematogràfiques que mostren situacions d'injustícia social. Klein també va voler recalcar els principals objectius de l'Àrea de Cooperació i Solidaritat, que són els d'explicar i donar a conèixer l'esforç que es fa des de l'administració i des del Consell de Cambrils Solidària per tal de dur a terme projectes de cooperació i solidaritat.

Documental sobre Sierra Leone

Tot seguit, Pemi Fortuny i Yasmina M. Cánovas van presentar el documental "Guerra? Sierra Leone. Lluitadors per la pau", que aborda el projecte solidari sobre la creació d'una emissora de ràdio, CNB Madina Radio, amb finalitat sanitària i educativa a la localitat de Madina Junktion. Aquest projecte també està inclòs dins del llibre "Imkra, història dels nens soldats".

Xerrades

Durant els dies que durin les jornades, també es realitzaran diferents xerrades. Demà dimarts, tindrà lloc al Centre Cultural la xerrada sobre "La situació actual d'Haití: possibilitats de cooperació entre Cambrils i Miragoane. Dijous es farà la presentació al Centre Cultural del llibre "La saga cubana dels Samà (1794-1933) i divendres es farà al centre Les Basses, la presentació de la comissió civil internacional d'observació pels drets humans a Chiapas.

 

Comenta aquest article