Informació general

Oliver Klein surt al pas de les declaracions de l'oposició en les què criticaven la gran despesa en publicacions

Per Berta Ruiz

El regidor de Promoció de Ciutat i Relacions Cíviques –Oliver Klein– ha volgut sortir al pas de les crítiques efectuades pels tres grups de l'oposició en la darrera roda de premsa realitzada el passat dimecres 7 de maig, en les què van criticar la possible publicació d'un material informatiu corresponent a l'àrea de Cooperació i Solidaritat, per un valor d'uns 6.900 euros.

En declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, Oliver Klein ha volgut respondre a aquestes crítiques i donar explicacions de tot plegat. En primer lloc, Klein va explicar que des de l'Ajuntament de Cambrils ja s'està treballant per arribar a un sistema més eficient en relació a la despesa que es produeix amb les diferents publicacions i fulletons informatius que s'editen.

L'objectiu principal és donar a conèixer els projectes, "com es gasten, amb qui i amb què"

Per altra banda, el regidor de l'àrea de Cooperació i Solidaritat també es va mostrar força molest amb les declaracions realitzades pels grups de l'oposició, i va manifestar que "sempre els hi explico tot amb molt bona fe i amb tots els ets i uts de la contractació d'un material, del contingut del projecte". Quant al projecte que els tres grups de l'oposició van comentar en roda de premsa, Klein va detallar que es tracta d'un projecte global que comportarà l'edició d'un newsletter –un document informatiu– i uns mapesmundi, que es repartiran per tots els centres públics i associacions. Aquesta edició, segons Klein, servirà per donar a conèixer tots i cadascun dels projectes de cooperació en els què Cambrils hi participa i col·labora, així com tot el treball que es realitza des de les ONG cambrilenques i les seves característiques. Un resum de "com es gasten els diners de cooperació, amb qui i amb què, d'una forma pedagògica i didàctica", segons va puntualitzar Klein. De fet, el regidor també va explicar que aquest projecte de difusió és fruit de l'acord entre totes les ONG locals i de les reunions mantingudes prèviament en el Consell de Cambrils Solidària. Aquest material sortirà a la llum el proper 17 de maig, i es mantindrà durant tot l'any.

"Critico la seva demagògia i cinisme, perquè això ho fan de cara a la galeria, ja que ells mai han recolzat aquest tipus de política"

Oliver Klein també va voler puntualitzar que des de l'administració local "s'ha d'apostar per l'aspecte de la sensibilització. No és només repartir diners, sinó explicar a tota la població com es gasten els diners". D'altra banda, en relació a la qüestió econòmica i les xifres que es van donar, Klein va dir que es confonen xifres, ja que aquesta àrea té un pressupost de cooperació entorn als 80.000 - 90.000 euros, que es reparteix entre els projectes solidaris. I d'altra banda, també es compta amb una altra partida econòmica destinada a organitzar activitats de sensibilització i difusió dels projectes. De fet, Oliver Klein va puntualitzar que l'oposició no pot proposar que es sumin els diners de l'edició d'aquest material informatiu als pressupostos per als projectes de cooperació, ja que són dues partides diferents i "no es barregen les coses". Segons el regidor, "ells ho fan per donar la imatge que malbaratem recursos. I és totalment demagògic, perquè quan van governar –i a tot arreu on governen ells–  no inverteixen ni la meitat del que estem invertint nosaltres. Està comprovat que ells no hi creuen en aquestes coses. Per una banda, me n'alegro 'hipotèticament', perquè sembla que se'n preocupin per aquests temes, però el que critico és la demagògia i el cinisme perquè això ho fan de cara a la galeria, ja que ells mai han recolzat aquest tipus de política".

Comenta aquest article