Informació general

L'oposició critica la no presència institucional en la promoció a Andorra i la gran despesa que es fa en publicacions

Per Berta Ruiz



Carme Cros, Xavier Martí i Mercè Dalmau, ahir en roda de premsa
Els tres grups de l'oposició de l'Ajuntament de Cambrils –Convergència i Unió, Partit Popular i Plataforma Independent Cambrilenca (PLIC)– van abordar ahir en roda de premsa diferents temes com la no presència de representació institucional en la darrera promoció turística a Andorra, la despesa en l'edició de publicacions i també, la propera moció que presentaran conjuntament els tres grups per tal de demanar l'alliberament dels peatges de Cambrils i Tarragona.

Absència de representació institucional en la promoció turística a Andorra

En primer lloc, la portaveu de CiU –Mercè Dalmau– va plantejar un tema sorgit en el darrer ple del passat 30 d'abril, arran d'una pregunta feta pel seu grup, sobre la promoció turística que Turisme de Cambrils i l'Associació de Càmpings de Cambrils van fer a Andorra els passats 17 i 18 d'abril. Segons va recordar Dalmau, aquests actes de promoció van comptar amb un àmplia representació d'autoritats andorranes i mitjans de comunicació andorrans i també cambrilencs, però no es va comptar ni amb la presència de l'alcalde, ni la regidora de Turisme, ni cap altre regidor del consistori cambrilenc. Dalmau va voler recalcar que "Cambrils va estar perfectament representat, cosa que no posem en dubte, però el que sí que volem destacar és que protocolàriament les formes no són correctes. Qui millor que un alcalde o un regidor per representar al seu municipi? Trobem que va ser una falta protocolària greu de Cambrils".

Sobre aquesta qüestió, Mercè Dalmau va voler fer-la extensiva, no només a aquest acte, sinó a tots els actes en els què hi participa Cambrils. Segons els tres grups de l'oposició, "qui ha de representar al municipi a nivell institucional, és l'alcalde o els regidors. I desitgem que en aquests anys que resten de legislatura, les coses es facin bé, i això vol dir, que la representació institucional de Cambrils sigui a càrrec de l'alcalde i dels regidors. No és una qüestió de sortir o no sortir a la foto, sinó de fer les coses ben fetes".

En relació a aquest tema, el portaveu de la PLIC –Xavier Martí– va recalcar que aquesta promoció a Andorra va ser tot un èxit, i que "és una bona iniciativa, ja que s'han de potenciar les destinacions turístiques que ja tenim arrelades". Martí també va recordar que des dels tres grups de l'oposició es posen a la disposició del govern de l'Ajuntament per representar Cambrils allí on faci falta, i quan no hi puguin assistir altres representants polítics.

Alliberament dels peatges de Cambrils i Tarragona

Xavier Martí també va explicar ahir, que els tres grups de l'oposició estan elaborant una moció que es presentarà en el proper plenari, per demanar l'alliberament dels peatges de Cambrils i Tarragona. El portaveu de la PLIC va recordar que el darrer cap de setmana es van produir importants retencions circulatòries a l'alçada de Cambrils, sobretot dels vehicles que sortien del municipi després dels dies festius. Xavier Martí va explicar que intentaran consensuar la moció amb l'equip de govern, per tal de "portar-la allí on faci falta", i facilitar l'accés dels visitants que venen a passar uns dies a Cambrils.

Despesa en publicacions i fulletons informatius

Per la seva banda, la portaveu del PP –Carme Cros– va plantejar ahir en roda de premsa, "la gran despesa que estan fent els diferents departaments en quant a publicacions. Sempre hem estat partidaris de fer estalvi de paper i estalvi econòmic, i tot i que si veiem que s'han reduït molt les comunicacions internes en paper dins del consistori, també veiem que setmana rere setmana les diferents regidories estan fent les seves publicacions per informar de què fa cada departament".

Cros va recordar que amb els mitjans de comunicació cambrilencs ja es dóna una àmplia informació de tots els serveis que es fan en els diferents departaments de l'Ajuntament, per això, Cros va afirmar no entendre "perquè s'han de gastar tants diners". De fet, ahir mateix, en una comissió informativa de la regidoria de Participació Ciutadana es va plantejar la futura edició d'un fulletó informatiu sobre els projectes solidaris de les ONG, que té un cost d'uns 6.900 euros. Els tres grups de l'oposició van proposar al respecte, que no es publiqui aquest fulletó i els diners es destinin a projectes de cooperació.
Cros també va puntualitzar que si es van sumant els costos en publicacions de cada àrea, això dóna una suma molt important, "no sabem si hi ha un regne de taifes en què cada departament ha de fer el que pugui per autopromocionar-se, perquè no entenem perquè tanta publicació".

Sobre aquesta qüestió, Mercè Dalmau també va voler afegir que si en el govern tripartit de l'Ajuntament hi ha un partit que es defineix com "ecologistes i de debò", aquests "haurien de contemplar aquest aspecte i tenir-lo molt en compte". Segons Dalmau, "no podem dir que som ecologistes i que volem salvar els arbres, i després en les actuacions del dia a dia no vetllar per aquestes coses. Si aquest partit és un dels socis del govern, aquest és un tema cabdal per a tenir en compte, primer per la despesa que suposa i després per la despesa de paper".

Comenta aquest article