Informació general

L'oli de la Cooperativa Agrícola de Cambrils guanya, per segon cop, un dels premis al millor oli d'oliva verge extra

Per Lluís Rovira i Barenys

L'oli de la collita d'enguany ha rebut el premi del Ministeri de medi Rural

L'oli de la Cooperativa ha rebut un nou guardó. En aquest cas es tracta del premi al millor oli fruitat madur, un dels premis dels "Millors Olis d'Oliva Verge Extra Espanyols, Collita 2007/2008" que concedeix anualment el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí. El veredicte es va donar a conèixer ahir, el premi serà lliurat, amb tota seguretat, aquest proper mes de juny a Madrid.

El jurat d'aquest premi ha definit l'oli cambrilenc com a "fruitat intens d'oliva, amb notes que recorden a les fruites madures. Es perceben notes de poma i ametlles madures. Apareixen, també, notes verdes de fulla-herba. En boca és, d'entrada, molt dolç i ametllat, lleugerament amarg i una mica més picant. Aquest oli és molt equilibrat". L'accèssit d'aquesta categoria ha estat concedit a l'oli del Molí la Boella, de La Canonja.

13è premi per a l'oli cambrilenc

El director general de la Cooperativa Agrícola, Josep M. Siuró, en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, es mostrava ahir molt satisfet després de conèixer la notícia de l'atorgament d'un premi que l'oli cambrilenc ja va guanyar ara fa dos anys, "enguany era un bon any per a nosaltres tal com ho va ser ara fa dos anys. Són anys de collita i hi ha més partides d'oli per a triar". De totes maneres, tal com va manifestar Siuró, "mai pots estar segur de guanyar res ja que són molts els que hi participen".

Aquest premi suposa el 13è guardó que aconsegueix l'oli de la Cooperativa Agrícola de Cambrils. A més, tal com deia Siuró, "és un dels premis més importants. Cada vegada que hi hem rebut un premi ha repercutit positivament en la comercialització del nostre producte. En aquest cas, el ressó d'aquest nou premi de segur que repercutirà en beneficis comercials per a la Cooperativa Agrícola de Cambrils".

Comenta aquest article