Informació general

Es presenta "Minuts menuts", un nou servei de guarda puntual per a les famílies amb nens menors de 3 anys

Per Berta Ruiz



D'esquerra a dreta, Marta Llobet, Maricel Llaveria i Montse Canaldas
"Minuts menuts, espais de guarda per donar temps personal a les famílies" és el nou servei d'atenció i suport a les famílies amb fills i filles menors de 3 anys, que el proper dilluns 12 d'abril es posarà en marxa.

La regidoria de Polítiques Socials i Salut, amb la seva regidora al capdavant –Maricel Llaveria–, juntament amb la coordinadora dels projectes per a la petita infància –Marta Llobet– i una de les monitores que estarà en aquest espai –Montse Canaldas– ho feien públic ahir en roda de premsa. Segons va explicar Maricel Llaveria, seguint amb la línia de suport a les famílies encetada l'any 2001 amb la posada en marxa del servei l'Espai dels Menuts "Saltirons", la regidoria de Polítiques Socials i Salut de l'Ajuntament continua apostant per aquests serveis i els complementa amb el nou espai "Minuts menuts".

Espai de guarda puntual

Aquest projecte neix d'una iniciativa impulsada durant l'any 2007 per la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania del Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, i està emmarcat dins de les mesures relacionades amb les polítiques del temps. Pretén oferir un servei destinat a conciliar el temps personal i familiar oferint un espai de guarda puntual a aquelles famílies que tenen fills de 0 a 3 anys fora de l'horari escolar.

Aquesta prova pilot ja està en funcionament amb molt d'èxit a les ciutats de Reus, El Vendrell i Castellvell. Cambrils serà doncs, la quarta població de la demarcació a posar en funcionament aquest projecte.

Un espai de qualitat per als més petits

El projecte "Minuts menuts" està dirigit als infants –empadronats a Cambrils– amb una edat mínima de 16 setmanes i una màxima de 3 anys. Per qüestió d'espai, i segons es va explicar ahir en la seva presentació, de moment es comptarà amb 10 places. No serà necessària fer una reserva de places, ja que el servei s'entén com un espai que vol donar resposta a aquelles necessitats no previstes o gestions que han de realitzar les persones adultes i són difícils de dur a terme amb els infants.

El preu del servei és d'1 euro per hora i nen/a, i cada família podrà utilitzar el servei fins a dos cops per setmana i el màxim de permanència de l'infant serà de 3 hores continuades per dia. Els pares i mares hauran de portar el material necessari per a la cura del seu fill o filla com bolquers, roba o berenar, necessaris durant el temps que l'infant estigui en el centre. Els infants estaran atesos per un equip educatiu conformat per dos professionals especialistes en l'àmbit de l'educació infantil, és a dir, dues monitores –Núria Cedó i Montse Canaldas– que es faran càrrec dels infants.

El servei es trobarà ubicat a les dependències del Centre Cívic Alba, a la sala on es desenvolupen diàriament les activitats de l'Espai dels Menuts "Saltirons", situat a la plaça de Carles Roig, número 9. L'horari del primer període, que és d'octubre a juny, el servei es durà a terme els dilluns, dimecres, dijous i divendres de 17.30 a 20.30 hores i els dissabtes de 9 a 13 hores, oferint-se 16 hores setmanals de servei. El segon període englobarà els mesos de juliol i agost, en el qual el servei es durà a terme de dilluns a divendres de 10 a 13 i de 17 a 20.

D'altra banda, cal destacar que segons la demanda que s'assoleixi, el servei es podria ampliar en la mateixa proporció el nombre d'infants i el nombre de monitors –que és de dos monitors per cada 10 infants– ja que el Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya així ho estableix.

Comenta aquest article