Informació general

Les obres de remodelació al passeig d'Albert treuen a la llum les restes d'una possible torre de la muralla medieval

Per Redacció

Aspecte de les restes trobades davant del carrer de Gimbernat, a tocar del passeig d'Albert

Les obres de remodelació d'alguns carrers del Barri Antic van treure a la llum, fa uns dies, les fonamentacions del que podria ser una torre de l'antiga muralla medieval que envoltava el nucli antic de Cambrils, situada davant del carrer de Gimbernat i al costat del passeig d'Albert.

Aquestes obres de millora d'aquests carrers, compten amb la supervisió d'un equip d'arqueòlegs, que supervisen les possibles troballes de restes arqueològiques a la zona. Per aquest motiu, en previsió i en compliment de la Llei del Patrimoni Cultural Català, l’Ajuntament de Cambrils va sol·licitar la corresponent autorització a la Generalitat de Catalunya per portar a terme un control tècnic de les obres. Aquest control iniciat ja el passat mes d’abril, va ser encomanat a l’empresa Àpex, arqueologia i serveis culturals. L’objectiu és intentar millorar la situació que es va donar a les obres del carrer Creus quan al 2006 es va haver de dur a terme una intervenció arqueològica d’urgència al trobar-se restes de la muralla i el refugi antiaeri de la plaça de l’Església.

Totes les restes aparegudes fins ara tenen un punt en comú, que és que es troben molt afectades per l’intens pas des de fa molts anys de canalitzacions de serveis com electricitat, gas, clavegueram, o aigua, fet que dificulta el seu estudi i conservació.

Per ara les obres no s’han aturat en cap moment ja que s’intenten resoldre les diferents problemàtiques que van sorgint gràcies a una intensa coordinació entre els Serveis Tècnics Municipals, les tres empreses contractistes, la Generalitat de Catalunya, l’Oficina del Pla de Barris local i el Museu d’Història de Cambrils. A més, s’informa puntualment als representants veïnals de les diferents novetats que apareixen i les solucions que s’apliquen.

Comenta aquest article