El regatista cambrilenc Eric Plançon es queda a les portes de participar en el campionat d'Europa de vela de la classe optimist

De l'1 al 4 de maig es va disputar a Gijón la Copa d'Espanya 2008 de vela de la classe optimist, en la què hi van participar tres regatistes del Club Nàutic de Cambrils: Eric Plançon, Dani Miquel i Mon Cañellas.

Aquest campionat era la segona i darrera prova classificatòria per al campionat del món i el campionat d'Europa, en la què el regatista cambrilenc Eric Plançon arribava amb opcions per classificar-se pel campionat europeu. De les nou proves previstes, només es van poder disputar tres el primer dia amb vents d'entre 12 i 14 nusos. Amb aquestes condicions, Eric Plançon va demostrar ser un dels regatistes més en forma, i va aconseguir una 16a posició, 2a i 6a posició en les respectives proves. Amb aquests resultats, el regatista cambrilenc va aconseguir situar-se en el sisè lloc de la classificació general, i s'apropava molt als seus rivals directes dins del rànquing estatal per aconseguir la classificació per al campionat europeu. Malauradament, no es va poder disputar cap més altra prova al llarg del campionat per falta de vent, i el regatista cambrilenc es va quedar a les portes de poder classificar-se per al campionat d'Europa.

També cal destacar els bons resultats dels altres dos regatistes cambrilencs que hi van participar –Dani Miquel i Mon Cañellas– que van formar part de la selecció catalana i van acabar en la 30a i 56a posició respectivament en la classificació general.

Aquests resultats tan positius confirmen la clara progressió des regatistes del Club Nàutic de Cambrils, que s'ha consolidat com un dels clubs més en forma de tot Catalunya. La propera cita per als regatistes cambrilencs serà el campionat de Catalunya per equips que es disputarà a la localitat d'Arenys de Mar, els propers 24 i 25 de maig.