Esports

L'atleta local Judith Codorniu queda cinquena en el campionat de Catalunya de proves combinades

Per Pere Ferrando

Durant el passat cap de setmana, entre els dies 3 i 4 de maig, es va disputar el campionat de Catalunya de proves combinades en la categoria juvenil. L’escenari del campionat va ser l’Estadi Joan Serrahima de Barcelona, i com a representant del Club Atletisme Cambrils hi va participar Judith Codorniu.

La primera prova que va disputar l'atleta cambrilenca van ser els 100 metres tanques. La Judith va parar el cronòmetre amb un temps de 16”65 que suposava ser un nou rècord de Cambrils juvenil. L’anterior plusmarca estava en possessió de Iolanda Riba amb 16”8. A continuació va tenir lloc la prova de salt d’alçada, en la què Judit Codorniu superava el llistó a 1'36 metres, 3 centímetres per sota de la seva marca. Per acabar la primera jornada, l'atleta cambrilenca va prendre part en la prova de llançament de pes. Al tercer intent la Judith va llançar el pes a 6'94 metres, 7 centímetres més lluny de la seva marca personal.

Finalitzada la primera jornada, la Judith era cinquena amb 1.438 punts, un parcial força superior al que va fer quan va assolir el rècord de Cambrils.

La segona jornada de competició va iniciar-se amb la prova del salt de llargada. Judith Codorniu va aconseguir un millor intent de 4'70 metres, 13 centímetres menys que la seva marca personal. Acabada la prova mantenia la cinquena posició. A continuació va tenir lloc el llançament de javelina. Amb un millor llançament de 22'38 metres, la cambrilenca es situava quarta de la classificació final a manca de la prova dels 600 metres. En aquesta darrera prova, la Judith va parar el cronòmetre amb un temps de 1’57”72, rebaixant en 2 segons la seva millor marca personal.

La suma total de punts va ser de 2.792, el que suposava un nou rècord de Cambrils, millorant en 77 punts l’anterior registre que ella mateixa ostentava. Amb aquesta marca va assolir la cinquena posició final. Es tracta doncs de la millor puntuació assolida mai per una atleta local en aquesta categoria. Tenint en compte que es troba al primer any de la categoria, cal preveure un ampli marge de millora de cara a la propera temporada.

Aquesta puntuació segurament la portarà a disputar el campionat d’Espanya de la categoria.

Comenta aquest article