Informació general

L'oposició denuncia que el nou edifici de Secomsa Aigües es va inaugurar quan encara no tenia totes les llicències

Per Anna Fargas



Xavier Martí, Mercè Dalmau i Francesc Garriga, en roda de premsa, el passat dimecres
L'oposició va denunciar que el nou edifici de Secomsa Aigües no té la llicència de primera ocupació. En la roda de premsa dels tres grups de l'oposició —Plataforma Independent Cambrilenca, Convergència i Unió i Partit Popular— prèvia al ple del dimecres, Francesc Garriga —regidor del PP— va explicar que "s'ha denegat la primera ocupació i ajornament de la fiança de Secomsa", Garriga va explicar que els motius d'aquesta denegació es deuen a "no tenir els accessos adaptats a la via pública, a més falta l'autorització del ministeri de foment donada la proximitat de la N-340 i el tancament de l'edifici no s'ha fet d'acord amb el projecte autoritzat, per tant, l'edifici es va inaugurar quan encara no tenia llicències".  Francesc Garriga va concloure que aquest és "un mal exemple que estem donant des de l'administració als particulars als que se'ls hi demana que tinguin els permisos corresponents per tal d'obrir un local".

El 53% de les queixes al Defensor de la Ciutadania fan referència a serveis i obres públiques

Entre els punts de la memòria de l'any 2007 que el Defensor de la Ciutadania hauria de presentar en el ple, l'oposició va voler destacar que el 53% de les queixes dels ciutadans fan referència a serveis i obres públiques, i d'aquestes un 33% són de Secomsa. En aquest sentit, Francesc Garriga va comentar que "els motius que va donar l'Ajuntament per passar el servei d'aigües a Secomsa van ser que s'abaratiria el cost i es milloraria el servei i no s'han complert".

Un altre punt que l'oposició va voler destacar de la memòria del Defensor de la Ciutadania va ser la dificultat d'accés als regidors.

Participació de l'oposició i de la ciutadania en la Junta de Seguretat Local

El mateix dia del ple es va dur a terme la Junta de Seguretat Local, per aquesta raó Xavier Martí —regidor de la PLIC—va aprofitar per demanar a l'Ajuntament que "s'inclogui a l'oposició en la Junta de Seguretat Local ja que podem aportar l'experiència dels temes que ens fan arribar els ciutadans i si l'alcalde diu que vol diàleg s'ha de donar participació als grups de l'oposició". De la mateixa manera Xavier Martí també va destacar que de la Junta de Veïns "es va dir que sortiria un representant de la ciutadania per tal que també participés en la Junta de Seguretat i, tot i que ahir es va fer una reunió de la Junta de Veïns, sabem que no es va posar ni la proposta damunt de la taula, per tant emplacem al regidor de participació ciutadana que tiri endavant això en breu".

Els partits de l'oposició van aprofitar per parlar dels procediments judicials que hi ha oberts entre l'Ajuntament i Med Group, i Francesc Garriga va expressar que "és hora de buscar alguna solució conjunta, perquè hi ha uns 18 procediments oberts i ho acabarem pagant tots els cambrilencs". Garriga va comentar que "estem a l'espera que ens informin sobre l'última apel·lació que va fer l'Ajuntament"; en aquesta línia Xavier Martí va afegir que "ja fa uns mesos que es va demanar que ens portessin els costos d'aquests recursos i encara no ens han sigut entregats".

Mercè Dalmau, "els tres grups som responsables de la nostra acció i representem la meitat de la població"

Mercè Dalmau —regidora de CIU— va voler destacar les aprovacions que es realitzarien durant el ple sobre la cessió de terrenys per ubicar el CEIP La Bòbila i la modificació del POUM per poder-hi construir els habitatges dotacionals. En aquest sentit Dalmau va explicar que "volem destacar aquests punts perquè a vegades es vol donar la sensació que l'oposició només ens queixem i vull aprofitar per dir que els tres som grups responsables de la nostra acció i representem la meitat de la població".

Comenta aquest article