Cultura

"Un Cant a la Pedra" de l'escultor Mariano Andrés Vilella i els seus alumnes mostra els diferents estils de treballar el marbre

Per Anna Fargas

Joan Recasens —regidor de Cultura—, Mariano Andrés Vilella i Francesc Garriga —regidor del PP— inaugurant l'exposició

"Un Cant a la Pedra" l'exposició de l'escultor Mariano Andrés Vilella i els seus alumnes es va inaugurar ahir al vespre al Centre Cultural de Cambrils. L'exposició consta de dues obres de l'escultor i una obra de cadascun dels 23 alumnes. Cal destacar que Mariano Andrés és l'autor de les dues escultures que es poden observar al hall de l'Ajuntament.

Estils diferents però un mateix material, el marbre

Mariano Andrés, en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, va valorar molt positivament l'alt nivell dels seus alumnes i va comentar que "és una exposició que no es veu ni a Barcelona, ja que cada alumne marca el seu estil".

En l'exposició es poden veure obres figuratives, abstractes o lineals, tal i com explica Mariano Andrés "hi ha de tot, cadascú proposa la seva idea i això és molt bo". Pel que fa al marbre, segons la idea que l'alumne ha volgut treballar s'ha escollit el marbre adequat, en l'exposició es poden observar diversos tipus de marbres, marbre negre provinent de Saragossa, marbre d'Almeria, marbre de Iugoslàvia o marbre de Carrara.

El taller La Manolita, creat el 1976

En el taller de Mariano Andrés, ubicat a la zona Franca de Barcelona des de 1976 i conegut com La Manolita, s'ensenyen els procediments i tècniques per tallar el marbre. Cada alumne arriba al taller amb un esbós del que vol fer i és Mariano Andrés qui l'aconsella a buscar el marbre adequat o la forma per tal de millorar l'obra.

"Un Cant a la Pedra" es podrà visitar a la Sala Àmbits del Centre Cultural fins el 24 de maig. Després,  Mariano Andrés va explicar que "tenim previst portar l'exposició a altres llocs com Manresa, Terrassa, Sabadell, Barcelona o Corbera d'Ebre".

Comenta aquest article