Cultura

Cambrils celebra el Dia Internacional de la Dansa amb una concorreguda actuació conjunta dels dos centres cambrilencs

Per Berta Ruiz

Un moment de les actuacions que es van fer ahir a la tarda al Parc del Pinaret

Els dos centres de dansa cambrilencs –el Centre de Dansa Rosa M. Barberà i l'Escola de Dansa Susana Escobedo– van celebrar ahir a la tarda el Dia Internacional de la Dansa al Parc del Pinaret.

Com ja es ve fent des de l'any 1982, Cambrils es va sumar a aquesta celebració internacional i ho va fer amb una concorreguda demostració de dansa en la què es van mostrar una àmplia varietat d'estils. L'acte va comptar amb la presència del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils –Joan Recasens– que va ser l'encarregat d'encetar la demostració, tot encoratjant a tots els ballarins i ballarines a seguir ballant i a seguir superant-se dia a dia amb esforç i disciplina.

El Dia Internacional de la Dansa té com a objectiu apropar a tota la població aquesta expressió artística, "aquest missatge comú entre tots els pobles", i per això, cada any un ballarí de reconegut prestigi internacional redacta un manifest. Aquest any, la ballarina que ha fet aquest manifest és Gladys Faith Agulhas. Moments abans d'iniciar-se l'acte, es va fer lectura d'aquest manifest en el què es va expressar que: "l'esperit de la dansa no té color, ni té forma definida o talla, però té el poder de la unitat, la força i la bellesa que es troben en nosaltres. Cada ànima que balla, jove o vella, o una persona que viu amb una discapacitat, crea i transforma les idees en moviments d'art que canvien les nostres vides. La dansa és el mirall que reflecteix l'impossible fet possible, perquè tothom pugui tocar-lo, sentir-lo, escoltar-lo i experimentar-lo. Utilitzeu la vostra passió per la dansa i cureu-vos mútuament. Utilitzeu la vostra comunitat de dansa, i sobretot sigueu el millor que pugueu ser en el vostre propi dret. Som capaços de romandre units a través del poder i l'esperit de la dansa".

En total, prop de 150 ballarines de les dues escoles van participar en la festa. Inicialment, les dues escoles van fer diverses demostracions d'exercicis de ballet clàssic, mentre que posteriorment cada centre va poder interpretar diferents coreografies de flamenc, dansa contemporània, hip-hop o jazz. Finalment, els dos centres es van unir en una coreografia conjunta.

Comenta aquest article