El jove pilot cambrilenc Xavi Maza s'estrenarà aquest proper cap de setmana en la categoria promo Racc 50

Per Lluís Rovira i Barenys

Xavi Maza dalt de la seva moto al costat de Joan Lascorz, en el curset de promo Racc 50 que es va fer al circuit de Can Padró

Xavi Maza, el jove pilot cambrilenc de 9 anys d'edat, s'estrenarà, aquesta temporada, en la categoria promo Racc 50, un campionat que es corre amb motos de 50 cc i que consta de 8 proves. La primera prova es disputarà el proper 3 de maig al circuit d'Osona, a Vic. Xavi Maza afronta aquesta competició amb una beca de Gemocat que li ha permès, a banda d'un ajut important per a la competició, un curset de conducció que ha tingut l'actual líder del mundial de Superesport, Joan Lascorz, com a mestre destacat.

Tal com ha explicat Xavier Maza, el pare del Xavi, a Revista Cambrils Diari Digital, "aquest any anem a aprendre. Serà un any en la categoria de 50 cc ja que l'any vinent, per edat, haurem de passar obligatòriament a la categoria de 70 cc. Tot i això, la competició de 50 cc serà tota una experiència ja que s'arriben a velocitats de 110 km/h".

Campionat de minimotos

A banda de la competició de promo Racc 50, Xavi Maza també farà, aquesta temporada, el campionat  de Catalunya de minimotos on ja es va estrenar la temporada passada. De moment es porten disputades dues proves. En la primera, que es va disputar al circuit de l'Escala, el pilot cambrilenc va sortir tercer en la primera mànega però una sortida de la cadena li va impedir puntuar. A la segona màniga va quedar tercer. A la segona prova, organitzada pel Moto club Alcanar a Vinaròs, Xavi Maza va aconseguir el primer podi de la temporada al quedar tercer. Un cop disputades aquestes dues proves, Xavi Maza es troba en el quart lloc del campionat. La propera cursa es disputarà el proper 1 de juny al Pla de Sant Tirs.

Xavi Maza afronta una temporada força intensa amb la disputa dels dos campionats, el de minimoto i el de promo Racc 50. Cadascun dels dos campionat consta de 8 proves. A banda s'aprofiten els caps de setmana que no hi ha competició per a fer entrenaments. Tal com explica Xavier Maza, "som socis del circuit de Castellolí, el nou circuit dissenyat per Dani Pedrosa. Estem a una hora de cotxe des de casa". De cara a l'any vinent, la previsió és fer la promo Racc 70 i deixar la competició de minimotos, un excel·lent banc de proves per als joves pilots.