Esports

L'Estadi Municipal d'Atletisme celebra el seu primer aniversari amb una segona jornada de la Lliga catalana de Clubs passada per aigua

Per Pere Ferrando

Judith Codorniu, a l'esquerra de la imatge, entra en primer lloc a la prova dels 100 metres tanques establint un nou rècord de Cambrils en aquesta prova

El dia 20 d’abril de l’any passat es va inaugurar l’Estadi Municipal d’Atletisme de Cambrils. Aprofitant l’efemèride, el Club Atletisme Cambrils va organitzar aquest passat diumenge la segona jornada de la Lliga Catalana de Clubs, en commemoració d’aquest esdeveniment.

Els atletes del Club Atletisme Cambrils van participar en un equip territorial juntament amb els clubs FACVAC de Valls i C.A. Espluguí. A la categoria femenina es participava a la segona divisió, mentre que en la masculina es prenia part a la tercera divisió. Era una ocasió idònia per a poder animar als atletes locals i esperonar-los per a ajudar-los a millorar les seves marques amb la possibilitat de poder batre algun rècord de Cambrils.

La jornada va estar marcada per la pluja que va estar present pràcticament durant tota la matinal. Tot i així, les proves es van poder dur a terme tot i els inconvenients climatològics. No obstant, aquest fet va deslluir la jornada, donat que l’absència de graderia coberta feia que el públic assistent es refugiés al magatzem de material o optés per marxar.

La participació dels atletes locals va ser novament exitosa, assolint-se dos rècords de Cambrils absoluts. Tots dos van tenir a una mateixa atleta com a protagonista: Judith Codorniu que va guanyar la prova dels 100 metres tanques amb una marca de 17”46, millorant en més d’un segon la marca de 18”51 que ostentava la Raquel Ballesté. Tanmateix, col·laborava en la victòria de l’equip de relleus 4x100, i junt amb la Tania Borrero, la Sílvia Gutiérrez i l'Elisa Laguna s’imposaven a la resta d’equips amb una marca de 53”2, millorant l’anterior plusmarca local de 54”7 de la Raquel Ballesté, la Rocío Almagro, la Carolina Marín i la Ester Bermúdez.

Altres actuacions destacades van ser els segons llocs de l'Elisa Laguna als 100 metres llisos i de la Sandra Álvarez al llançament de pes i el tercer lloc de José Carlos Martín als 110 metres tanques, guanyant la seva sèrie, i al relleu 4x100 amb atletes del combinat territorial del que formava part.

Els dos rècords assolits també són rècords de l’Estadi de Cambrils. Tot i que només fa un any de la seva inauguració, ja s’han disputat set competicions oficials de la Federació Catalana d’Atletisme. Les marques que s’hi van fent van començant a marcar la història de la instal·lació. Ara encara són accessibles per als nostres atletes. Amb el temps és d’esperar que els rècords vagin millorant en qualitat. La qualitat de la instal·lació ve determinada per la qualitat dels atletes que hi deixen empremta. I els rècords són el millor testimoni.

15 medalles als campionats territorials a l'aire lliure

D'altra banda, durant la jornada del dissabte 19 d'abril es va disputar a Reus, la primera jornada dels campionats territorials a l'aire lliure en les categories aleví, infantil i cadet. Per part del Club Atletisme Cambrils hi van participar un total de disset atletes que van assolir una magnífica estadística, amb un total de 15 medalles: 6 d'or, 3 d'argent i 6 de bronze.

Les medalles d'or van ser per David Álvarez en les proves de 80 metres llisos i javelina; Sílvia Gutiérrez en la prova de 300 metres tanques; Courtney Simms als 220 metres tanques; Carolina Molina en la prova de pilota i Pablo Paradinas, Eric Manrubia i Guillem Sarrà en el 3x600 metres llisos. Les medalles d'argent van ser per Sílvia Gutiérrez, Tània Borrero, Anastasiia Skrynnyk i Inés Moya a la prova de 4x300 metres llisos; Courtney Simms als 80 metres llisos i Alba Mena en la prova de pilota. I les medalles de bronze van ser per Sílvia Gutiérrez en la prova de javelina; Anastasiia Skrynnyk en els 600 metres llisos i Carolina Molina, Alba Mena i Parris Simms a la prova de 3x600 metres llisos i Parris Simms també en la prova dels 60 metres tanques. Pablo Paradinas també va aconseguir la medalla de bronze als 60 metres tanques i Eric Manrubia a la prova d'alçada.

En total, els atletes locals van assolir vora el 25% de les medalles en joc. A nivell territorial el Club Atletisme Cambrils es posa al capdavant de la classificació. La competició en aquest apartat promet ser força interessant durant les dues jornades que completen la totalitat de la competició.

Les integrants del relleu 3 x 600 van ser les encarregades de mantenir la tradició de batre algun Rècord de Cambrils en qualsevol competició que es prengui part. Carolina Molina, Parris Simms i Alba Mena paraven el crono en 6’51”72, millorant l’anterior registre vora 20 segons. Dins l’estadística també cal afegir cinc marques mínimes per a participar als Campionats de Catalunya i 15 noves millores de marques personals.

Comenta aquest article