Informació general

La processó del Sant Enterrament congrega un gran nombre de feligresos

Per Anna Fargas

processó va finalitzar a la plaça d'Espanya on mossèn Ramon Martí Olesti va dirigir unes paraules als assistents
processó va finalitzar a la plaça d'Espanya on mossèn Ramon Martí Olesti va dirigir unes paraules als assistents

El Divendres Sant a la nit es va dur a terme la tradicional processó del Sant Enterrament, que va comptar amb la participació d'un gran nombre de feligresos a més de les tres congregacions, la de la Puríssima Sang, la Mare de Déu dels Dolors i l'Associació d'Antics Alumnes de La Salle. La processó va sortir de la plaça de l'església de Santa Maria a les 10 de la nit i després de fer un recorregut pels carrers de la zona del casc antic, durant una hora i mitja, va finalitzar a la plaça d'Espanya.

El seguici el tancava la imatge del Sant Sepulcre amb les autoritats assistents i la guàrdia urbana de gala. Dues orquestres van acompanyar la processó a més de la banda de l'Escola Municipal de Música de Cambrils que va ser la novetat d'aquest any. Joan Rodríguez, president de la Congregació de la Puríssima Sang, va explicar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital que "els hi vam dir l'any passat si volien participar, i aquest any, quan ja han estat preparats, han vingut, i estem molt contents del resultat". D'altra banda, el grup de timbalers Cop de Cap, tot i aparèixer en els programes, no van participar en la processó ja que, tal i com va comentar Rodríguez, "van avisar que no podien venir".

Un gran nombre de feligresos congregats a la plaça d'Espanya

La plaça d'Espanya, el punt final de la processó, es va omplir de la llum dels ciris que portaven centenars de feligresos i membres de les congregacions. Per tal de finalitzar l'acte, mossèn Ramon Martí Olesti, rector de la parròquia de Santa Maria de Cambrils, acompanyat de mossèn Ramon Blas Batet, rector de la parròquia de Sant Pere de Cambrils, va dirigir unes paraules als assistents dient que "estic content que hagi vingut tanta gent de la parròquia de Sant Pere, ens hem retrobat i per això vull donar les gràcies a mossèn Ramon Blas i als escolans que també ens han acompanyat". Cal destacar que en la processó hi van participar els escolans de les dues parròquies.

A més de la processó del Sant Enterrament, durant la tarda del mateix Divendres Sant es van exhibir a la plaça d'Espanya els set tabernacles que participarien en la processó, a més aquell matí es va realitzar el viacrucis pels carrers del Barri Antic.

Comenta aquest article