Informació general

L'Ajuntament posarà en marxa un servei d'atenció a les necessitats de la llar

Per Redacció

La regidoria de Polítiques Socials i Salut posarà en marxa, a partir del proper mes d'abril, un nou servei d’atenció a les necessitats de la llar per a persones residents a Cambrils que, per motius físics, psíquics o socials, necessiten ajuda per poder realitzar les tasques habituals de la vida quotidiana al seu domicili.
 
L’objectiu del programa és garantir unes condicions bàsiques en la neteja i el manteniment de la llar, tant com a complement de la tasca que pugui realitzar l’usuari o usuària, com donant suport al manteniment o adquisició d’hàbits. Així doncs, el servei contempla que una auxiliar de la llar ajudi a l’usuari o usuària a netejar la casa; a rentar, repassar i planxar la roba; a fer les compres domèstiques a compte de l’usuari; a cuinar o ajudar a cuinar aliments sempre que no sigui necessària una supervisió dietètica per raons de salut i, en definitiva, a totes aquelles feines domèstiques per a les quals l’usuari o usuària es vegi incapacitat. Per a fer aquest servei es compta amb els treballadors de la cooperativa de treballadors familiars que ja presten el seu servei a l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Cambrils.
 
Un 35% dels majors de 80 anys necessita ajuda

Per poder optar a aquesta ajuda, s’han de complir una sèrie de requisits com ara estar empadronat a Cambrils i viure al municipi; trobar-se en una provada situació de necessitat relacionada amb la dificultat o impossibilitat, ja sigui per raons físiques, psíquiques o socials, de realitzar les activitats domèstiques. També que, davant d’aquesta necessitat, el servei d’atenció a les necessitats de la llar sigui suficient per garantir uns mínims d’higiene al domicili; no superar els barems econòmics fixats; acceptar i signar l’acord assistencial i acceptar el pagament de les taxes del servei quan així s’estableixi.
 
La posada en funcionament d’aquest servei ha estat condicionat a ran d’un estudi que s’ha iniciat a Cambrils sobre la població major de 80 anys que viu sola o amb parella de similar edat. Els resultats que es tenen fins al moment han deixat palès que el 35% d’aquesta població (372 persones) realitza les tasques domèstiques amb ajuda d’un familiar o a través de la contractació de professionals de la neteja.

Comenta aquest article