Informació general

El Club Nàutic de Cambrils organitza les XVI Singladures Costa Daurada que tindran com a eix principal de la competició el port de Cambrils

Per Anna Fargas

Artur Ortí i Tete Sabaté ahir al matí a les instal·lacions del Club Nàutic Cambrils en el moment de la presentació de la regata

La 16ena edició de la regata Singladures Costa Daurada, organitzada pel Club Nàutic Cambrils, es disputarà entre els dies 20 i 23 de març entre els ports de Cambrils, Torredembarra i l'Ametlla de Mar.

Artur Ortí, gerent del Club Nàutic Cambrils i director de la regata, i Tete Sabaté, responsable de l'Escola de Vela del Club Nàutic Cambrils, van oferir una roda de premsa ahir al matí per tal d'informar sobre els detalls i característiques d'aquesta 16ena edició. Tot i que el Club Nàutic de Cambrils ha col·laborat amb la regata des del seu inici, aquest serà el cinquè any que l'organitza, en quest sentit, Ortí va manifestar que "estem molt contents d'organitzar un altre any aquesta regata, ja que Les Singladures és la regata més important del sud de Catalunya".

Cambrils serà la seu de sortida en dues de les quatre etapes, convertint-se en l'eix principal de la competició

A més de ser l'organitzador de la regata, Cambrils es convertirà en el seu eix principal, ja que una de les novetats d'aquest any és que el port de Cambrils serà seu de sortida en dues de les quatre etapes.

Es recorreran un total de 62,4 milles nàutiques compreses en quatre etapes d'entre 15 i 16 milles i amb una durada aproximada de cadascuna d'elles de 4 a 5 hores.

Les quatre etapes de les que està formada la prova tenen els següents ports de sortida i arribada; la regata s'iniciarà aquest dijous a les 11:55 hores amb la primera etapa de Cambrils a Torredembarra, el divendres es realitzarà la segona etapa de Torredembarra a Cambrils, dissabte l'etapa tornarà a sortir de Cambrils en direcció l'Ametlla de Mar, i diumenge es finalitzarà la competició amb la quarta etapa l'Ametlla de Mar a Cambrils.

Els creuers podran competir en tres categories, la RN -Classe I i Classe II- la categoria de Solitaris i l'A Dos.

Cada nit es realitzarà un sopar de germanor en el port d'arribada de l'etapa, i l'últim sopar es realitzarà a Cambrils amb els patrocinadors. Finalment el lliurament de trofeus es durà a terme el diumenge 23 de març a les 19 hores a la seu social del Club Nàutic Cambrils.

Les Singladures Costa Daurada està considerada la regata turística per excel·lència de Setmana Santa

A la regata s'hi han inscrit 31 embarcacions ja que tal i com va comentar Artur Ortí "s'han hagut de limitar les inscripcions a 31 creuers, ja que la capacitat que poden acollir els ports és limitada, tot i que es fa un gran esforç per suplir la falta d'amarraments". Un exemple d'aquest esforç és la Confraria de Pescadors de l'Ametlla de Mar a la que Ortí va voler manifestar el seu agraïment ja que "el dia de la regata han de treure les seves barques del port per tal de poder encabir les 31 embarcacions que entren a la vegada en un port tant petit".

Un total de 150 persones dividides entre les diverses embarcacions són les que participaran en la regata, per tant, per tal de poder atendre les seves necessitats i oferir avituallament, Artur Ortí va explicar que "es necessita una gran quantitat de col·laboradors".

Artur Ortí també va comentar que el número d'embarcacions s'ha hagut de limitar a 31 per la complexitat de la regata, però que "fàcilment es podria arribar a les més de 50 embarcacions inscrites". Ortí adjudica aquest èxit de participació a que Les Singladures és "la regata turística per excel·lència de Setmana Santa des de fa 16 anys, en aquestes dates hi ha més regates a Catalunya, però aquesta és l'única que fa la regata per etapes sense marxar de la costa catalana". A més Artur Ortí va afegir que "la Costa Daurada és una zona privilegiada per navegar i té un gran atractiu turístic, per tant un altre èxit de la regata és que té dues vessants que la fan atractiva, ja que hi ha qui hi participa en família i s'ho pren com unes vacances i hi ha qui s'inscriu per a competir".

Les possibilitats de vents de la Costa Daurada fan més atractiva la regata

Les Singladures Costa Daurada s'han caracteritzat per ser molt competitives, donades les característiques de la zona i la possibilitat de vents que es poden trobar en les diferents jornades. En aquest sentit Artur Ortí va explicar que "el vent de la Costa Daurada permet agafar grans velocitats i això fa que la regata sigui molt atractiva de cara al navegant".

Pel que fa a les previsions de vents per els dies de la regata, Tete Sabaté va comentar que tot i que "fins dimecres no se sabrà millor quin tipus de vent tindrem, s'espera que el dijous i divendres fagi vent de mestral que pot anar bé per anar a Torredembarra i dissabte i diumenge es preveu poc vent". Tot i això Ortí va explicar que "en 16 anys de competició només s'han anulat dues etapes per falta de vent, ja que la Costa Daurada és una zona molt segura per navegar amb vent".

Comenta aquest article